Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕλλάδα- Ιταλία 10-11 : Για το χάλκινο την Κυριακή η Εθνική πόλο

Ελλάδα- Ιταλία 10-11 : Για το χάλκινο την Κυριακή η Εθνική πόλο

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε 11-10 από την Ιταλία στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει πλέον το χάλκινο μετάλλιο την Κυριακή στον μικρό τελικό (κόντρα στον ηττημένο του ζευγαριού Ισπανία-Κροατία).

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πάλεψε έως το τέλος κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, όμως προδόθηκε από την απουσία του βασικού της τερματοφύλακα Ζερδεβά, κυρίως στις πρώτες δύο περιόδους, όπου ο άπειρος Τζωρτζάτος δεν ήταν σε θέση να σταμτήσει τις αποτελεσματικές επιθέσεις των Ιταλών.

Στο δεύτερο μισό του ημιτελικού η Ελλάδα ανέβηκε, πλήρωσε ωστόσο αμυντικές της αδράνειες, σε καθοριστικές στιγμές, αλλά και την αδυναμία να εκμεταλλευτεί τις αποβολές που κέρδισε.

“Ήταν μεγάλο παιχνίδι, το οποίο χάσαμε στις λεπτομέρειες. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε. Είχαμε καλές άμυνες. Εϊχαμε κάποιες επιλογές που έπρεπε να γίνουν όμως δεν ήταν καλά τα σου στο τέλος. Είχαμε αδράνεια; στο 6-6 που δεχθήκαμε ένα γκολ που έκανε τη διαφορά στο τέλος. Η Ιταλία όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια έκανε μεγάλη εμφάνιση. Κυνηγήσαμε έως το τέλος την ισοφάριση για να έχουμε την ελπίδα στα πέναλτι όμως νομίζω ότι η Ιταλία ήταν καλύτερη. Στον μικρό τελικό θα παίζουμε σαν να παίζουμε στον μεγάλο τελικό”, δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Θοδωρής Βλάχος.

Ιταλία – Ελλάδα 11-10

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-3, 1-1, 4-4

Ιταλία: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Νταμόντε, Γκράτα 1, Φοντέλι, Κανέλα 1, Μαρτζιάλι, Ετσενίκε, Πρεσιούτι 2, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 2, Νικόσια

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ