don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Οι σύμμαχοι και η… γίδα, έχει χαθεί… το τόπι στην Πειραιώς (0,97 η μετοχή-χαμηλό έτους), “σκάει” το subprime, ποντάρισμα στο LNG, σταθερά η Motor Oil, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Coca Cola, ρεπορτάζ για ΤΕΡΝΑ και… ΕΔΩ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

*“Τα… μυστήρια του Βερολίνου και εμείς” του Νίκου Ελευθερόγλου. Επειδή τα “εθνικά” προηγούνται και γιατί κατά πως φαίνεται οι… Σύμμαχοι συνελήφθησαν με την… γίδα στην πλάτη. Προσοχή λοιπόν.

*Follow the Money, αν και όλα μπλέκονται πλέον. Κατά την εκτίμηση φίλων, τους οποίους εμπιστεύομαι είμαστε (ως αγορές) ένα-δύο βήματα πριν δούμε φαινόμενα “καταρράκτη” σε Wall Street, Φρανκφούρτη, Χρηματιστήριο Αθηνών κ.ο.κ. Με βάση τα τελευταία στοιχεία για την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ, η καθίζηση είναι άνευ προηγουμένου με τα στεγαστικά δάνεια στο ναδίρ και την χειρότερη περίοδο από το 2006. Λίγο πριν το “σκάσιμο” των subprime.

*Το έγραφα πρόσφατα, και παρότι δυσαρέστησα ορισμένους γνωστούς σε αυτό το σημείο έχουμε βρεθεί. Αρέσει-δεν αρέσει. Άλλωστε η DeA δεν “παίζει” ούτε short-ούτε long παιχνίδια.

*Στο 1,986 δισ. η αποτίμηση της ΔΕΗ μόλις 8 συνεδριάσεις πριν την ΓΣ. Για να σας προλάβω, ΓΣ μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι με φυσική παρουσία. Τώρα το γεγονός, πως η αποτίμηση του ομίλου αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 49% του ΔΕΔΔΗΕ (που πουλήθηκε στο Macquarie) μπορεί να μην λέει και πολλά στον οικονομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού. Όπως και οι περιπτώσεις των αμκ σε Alpha Bank κυρίως όμως Πειραιώς όπου στα 0,97 ευρώ (χρηματιστηριακή αξία 1,21 δισ.) έχει χαθεί το…τόπι. Και σχεδόν η αμκ του 2021, ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ με capital controls και Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν θα’ χουν και άδικο οι σύντροφοι της rive gauche, ότι και να πουν. Γενικότερα θα έλεγα, πως οι της rive droite έχουν βαλθεί με συνεχή αυτογκόλ να το φέρουν σε ντέρμπυ το ματσάκι. Όπως τελευταία, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

*Εάν ενθυμούμαι καλώς-που καλώς ενθυμούμαι- η κα Νικολοπούλου δεν ήταν, που κατά το παρελθόν είχε αρνηθεί να αξιολογηθεί. Κατ’ επανάληψη, μάλιστα. Δεν είναι η ίδια, η οποία είχε αναλάβει την υπόθεση με τον έλεγχο στις τράπεζες για τις χρεώσεις-που ο ίδιος ο κος Γεωργιάδης είχε χαρακτηρίσει υπερβολικές και πως θα… ο.κ, πάνε σχεδόν 2 χρόνια, και ακόμη…

*Για το LNG τον Προκοπίου και τους Γερμανούς, τα γράφαμε πιο πάνω. Γενικά η στήλη θεωρεί, πως το LNG μπορεί να αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης (της κάθε κυβέρνησης της χώρας) και στα “εθνικά”.

*Ήταν ο Jack Levine (από τους επικεφαλής της Development Finance Corporation) ο οποίος είχε συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη- στο πλαίσιο των επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ουάσιγκτον- για να βγει πολύ δυνατά υπέρ projects LNG στην Ευρώπη συμπεριλαμβανόμενης της χώρας μας. “Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην Ν.Α Μεσόγειο… είδατε και την συμφωνία για παροχή ισραηλινού φ/α σε συνεργασία με την Αίγυπτο και ευρωπαϊκές χώρες…”, ήταν η απάντηση/τοποθέτηση του σε σχετική ερώτημα των Ρεπουμπλικάνων.

*Η αναπτυξιακή τράπεζα των ΗΠΑ ενδιαφέρεται να κάνει business στην περιοχή και θα την βρούμε σύντομα μπροστά μας. Από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα μέχρι Αγίους Θεοδώρους.

*Το κρατάτε συνδυαστικά με την χθεσινή αναφορά της στήλης για Κοπελούζο- Βαρδινογιάννη. Motor Oil: η 1 από τις μόλις 3 μετοχές του FTSELarge Cap, που διασώθηκαν από τον χθεσινό “καταρράκτη” πωλήσεων. Στα 17,75 με 0,74%.  Οι άλλες 2: ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα 1,71 με 0,59%, τα’χουμε πει για την δ.π στα 1,75, το ότι περνά το Ενημερωτικό από την Κεφαλαιαγορά (*), για Reggeborgh/Holterman-Wessels & Βαρδινογιάννη κ.λ.π. Και Coca Cola, στα 20,68 με 1,42%. Σταθερά πρώτη στην σχετική κατάταξη με βάση την αποτίμηση, στα 7,69 δισ. αφήνοντας τον ΟΤΕ πολύ πίσω στα 7,02 δισ.

(*) και νέα είσοδος στην Κολοκοτρώνη, και Γενικός Διευθυντής στην Κεφαλαιαγορά. Η κυρία μετεγγράφεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είπαμε “λεφτά υπάρχουν”, να γινόταν και δουλειά, να παραγόταν και αποτέλεσμα.

*Θα επανέλθω στην χθεσινή ρητή τοποθέτηση της στήλης, πως η συμφωνία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής- Macquarie είναι θέμα λεπτομερειών. Το επαναλαμβάνω γιατί συνεχίζω να διαβάζω δεξιά- αριστερά διάφορα. Τώρα τι με κόφτει, θα πει κάποιος… είναι θέμα αξιοπιστίας, λειτουργήματος και σεβασμού προς τον επενδυτή ο οποίος μπορεί να χάσει ή κερδίσει από μία…λάθος “πληροφορία”.  Και για το τίμημα, σας διαβεβαιώ: 21 ευρώ at least.

*Τι κακό και αυτό με τις κυρώσεις των Βρυξελλών κατά της Μόσχας. “Γονατίζει” , “ξεγυμνώνεται” η Ευρώπη, στα 100 δισ. τα έσοδα από πωλήσεις ορυκτών καυσίμων & φ/α για την Μόσχα. Και στα υψηλά 7ετίας το ρούβλι. Ποιος κερδάει είπαμε;

*Και το πιο ωραίο; την ώρα που Fed, ECB, BoE etc αυξάνουν τα επιτόκια η CBR έχει προχωρήσει σε 4 ( ! ) μειώσεις επιτοκίων μέσα σε 1 μήνα ( !!) . Είναι να τρελαίνεσαι με αυτούς σε Βρυξέλλες, Βερολίνο κ.λ.π τόσο, μα τόσο πια. Και ένας Ντράγκι μόνος, στην Ρώμη τι να κάνει. Αφήστε πως σύμβουλος του προέτρεψε την διάδοχό του Λαγκάρντ να μην επικεντρώσει την “πολεμική” της κατά του πληθωρισμού στις αυξήσεις επιτοκίων. Σύμφωνα με το Bloomberg (την Τετάρτη) η αποκάλυψη, που έχει την σημασία της. Ήρθε και η αιφνιδιαστική αύξηση επιτοκίων (50 μ.β) από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας για να δέσει. Οι επιτήδειοι ουδέτεροι μαζεύουν όλο το χρήμα. Πιο ελκυστικά και από το bund.

*Και μία είδηση κυκλαδίτικου ενδιαφέροντος: Συνεργείο της RAI 3 επισκέφθηκε την Τήνο, με τον Massimo Latini της δημοφιλούς εκπομπής Kilimangiaro να προβάλλει τις ομορφιές του νησιού. Τίτλος του επεισοδίου (που θα προβληθεί σύντομα” Τήνος, η Μούσα του Αιγαίου. Ήταν ότι πιο δροσερό, μου πρόφτασαν οι φίλοι μου από το νησί, Στέλιος και Ειρήνη.  

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask