Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘα μειωθεί τελικά ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα;

Θα μειωθεί τελικά ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα;

Στο ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σχολιάζοντας πως “αν μειώσουμε τον ΦΠΑ θα επωφεληθούν οι τουρίστες όχι οι Έλληνες και ο φόρος στα καύσιμα δεν μπορεί να μειωθεί με δανεικά”.

Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε για δύο στοχευμένες παρεμβάσεις στα καύσιμα αλλά επεσήμανε ότι υπάρχουν 20.000 βενζινάδικα στη χώρα. «Όταν μειώνεται φόρος δεν ξέρεις αν θα φτάσει στον καταναλωτή, ενώ με το fuel pass φθάνουν και αυτή είναι η βασική μας κατεύθυνση: Κατευθείαν στο πορτοφόλι.»

Σχετικά με τις ελλείψεις στον τουρισμό ανέφερε ότι «οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν παραπάνω για να μην έχουν ελλείψεις». Μάλιστα κάλεσε, ειδικά τις επιχειρήσεις που πήραν Επιστρεπτέα Προκαταβολή «να κάνουν σωστά τη δουλειά τους» ενώ διευκρίνισε ότι όσο υπάρχουν ελλείψεις η ανεργία αν και είναι υψηλή στους νέους, δεν θα εξελιχθεί στατικά.

Τέλος ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί τροπολογία ώστε να δοθούν ισχυρά κίνητρα σε γιατρούς να δουλέψουν για δίμηνο ή τρίμηνο σε νησιά όπου υπάρχει ανάγκη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ