Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ νέα προσθήκη στον στόλο του Γ. Προκοπίου

Η νέα προσθήκη στον στόλο του Γ. Προκοπίου

Συνεχίζει να ενισχύει τον στόλο της η Dynagas Ltd, συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου, με το ναυπηγικό πρόγραμμα του Ομίλου να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή παρέλαβε το X-DF LNG carrier “Clean Cajun”, χωρητικότητας 200.000 κυβικών μέτρων, το οποίο κατασκευάστηκε στο κορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries Ulsan. Η εταιρεία διαθέτει στόλο από 19 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου συμπεριλαμβανομένου ενός ακόμη LNG carrier το οποίο θα παραληφθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται πως η γερμανική Uniper υπέγραψε επιστολή πρόθεσης για τη ναύλωση δύο FSRUs-πλωτών σταθμών φυσικού αερίου της Dynagas για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης. Πρόκειται για τα Transgas Force και Transgas Power, κατασκευής 2021, με χωρητικότητα αποθήκευσης LNG 174.000 m³ το καθένα, που αποτελούν 2 από τις πλέον σύγχρονες μονάδες στον κόσμο. Συνδυαστικά, η δυναμικότητα τους αντιστοιχεί στο περίπου 30% των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Τα δύο FSRUs θα τεθούν στη διάθεση της Γερμανίας το 2023, με την έναρξη της λειτουργίας τους να εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρωθούν οι  απαιτούμενες χερσαίες εγκαταστάσεις, στις τοποθεσίες που θα επιλέξει η γερμανική κυβέρνηση για την εγκατάσταση των FSRUs.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ