«Τα στοιχεία που θα εξετάσουν οι πραγματογνώμονες είναι το φωτογραφικό υλικό, τα ευρήματα που ήδη έχουν καταγραφεί και με το φωτογραφικό υλικό μπορούν να τα επαληθεύσουν ή να δουν αν έχει χαθεί κάποιο εύρημα και υπάρχει και διασωθέν βιολογικό υλικό από όργανα και ιστούς στο οποίο θα προβούν σε επανεξετάσεις» ανέφερε σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.
Ο κ. Τσαντίρης μιλώντας στην ΕΡΤ για την πολύκροτη υπόθεση ανέφερε ότι η πιθανότητα ενός γενετικού προβλήματος έχει αποκλεισθεί μετά την ανεύρεση της κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.
«Όταν πια η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας αποδόθηκε σε φαρμακευτική δηλητηρίαση, δεν μπορεί να σχετίζεται ο θάνατος με γενετικά προβλήματα. Εκ νέου εξετάζεται λοιπόν ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών για εγκληματική πράξη.
Ο χρόνος που πέρασε είναι εξαιρετικά επιβαρυντικός
Αναφορικά με την εύρεση της κεταμίνης και τις αναζητήσεις για φαρμακευτικές ουσίες και στα άλλα δύο παιδιά ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι θα «γίνει μία προσπάθεια ιχνηλάτισης με έλεγχο των διασωθέντων οργάνων και ιστών», αλλά όπως είπε ότι ο χρόνος που πέρασε είναι εξαιρετικά επιβαρυντικός.
Για τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας και της προανάκρισης για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα που πέθαναν, μίλησε και ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ο οποίος επέκρινε την διαρροή μέρους της δικογραφίας στα ΜΜΕ.
«Το να βλέπουμε στις τηλεοράσεις κομμάτια τις δικογραφίας, όποιος νομίζει ότι κάνει καλό γελιέται. Έχουμε μια κατηγορουμένη, η οποία έχει προφυλακιστεί. Συνεχίζεται η έρευνα για να μπορέσει να οδηγηθεί η έρευνα στο δικαστήριο για να μπορέσει να καταδικασθεί ή να αθωωθεί κάποιος ή να υπάρξουν και άλλοι ένοχοι πράξης ή παράλειψης».
Η δημοσιογραφική έρευνα έχει αναδείξει πολύ χρήσιμα στοιχεία για την υπόθεση
Για το ρόλο της δημοσιογραφικής έρευνας που βοήθησε και την αστυνομική και ιατροδικαστική μίλησε και ο Σωκράτης Τσαντίρης: «Επειδή είμαι εμπλεκόμενος σε αυτή την υπόθεση θεωρώ ότι αυτή η δημοσιογραφική έρευνα βοήθησε θετικά από όποιον και αν έγινε».
O ίδιος αναφέρθηκε και στα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς με τον ιατροδικαστή να κάνει λόγο για την σηψαιμία. «Αυτό θα προκύψει από τον ιατρικό φάκελο μια και είχε νοσηλευθεί για αρκετές ημέρες. Θα έχει περιγραφεί μια κατάσταση εισαγωγής, θα υπάρχει και περιγραφή παλαιότερων νοσημάτων. Μια εκταφή, επειδή έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, θα γίνει αλλά θα είναι το πιο ύστατο βήμα, αν δεν βρίσκεις κάποιο στοιχείο από τον ιατρικό φάκελο».