Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ Πρωτομαγιά φέρνει και άρση μέτρων

Η Πρωτομαγιά φέρνει και άρση μέτρων

«Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε αποδρομή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στο Υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανακοινώνοντας την απόφαση για διατήρηση της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. «Το μέτρο θα επανεξεταστεί στις 31 Μαΐου. Ωστόσο, η χρήση της μάσκας συνιστάται σε εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός», όπως είπε. «Κάποια στιγμή θα βγάλουμε τις μάσκες αλλά ακόμα πρέπει να προσέχουμε», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, από 1η Μαΐου καταργούνται τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού για την είσοδο των πολιτών σε κλειστούς χώρους. Στο ίδιο πλαίσιο, καταργείται και η απαίτηση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο πολιτών στη χώρα.

Αναφορικά με το θέμα της μάσκας, οι ειδικοί αποφάσισαν ότι θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως καταστήματα, θέατρα, κινηματογράφοι κ.ά.

Αναλυτικά όσα αποφάσισε η Επιτροπή:

– Αναστολή Covid pass από 1η Μαϊου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.

– Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.

– 1 rapid τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Διευκρινίζεται ότι αυτό αφορά σε όσους εργαζομένους έχουν πάρει εξαίρεση από τον εμβολιασμό και τους συνοδούς ασθενών.

– 1 rapid τεστ (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις σπο το υπουργείο Παιδείας.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ