«Τρέχουν» οι εξελίξεις στη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, λίγες ώρες μετά την προσωρινή φυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ειδικό χώρο στον Κορυδαλλό, όπου πέρασε το πρώτο βράδυ κρατούμενη. Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί και σε απομόνωση, προκειμένου να παρέχεται απόλυτη ασφάλεια, στις φυλακές Κορυδαλλού, κρατείται η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου. Προαυλίζεται διαφορετικές ώρες από τους υπόλοιπους κρατούμενους, ενώ φέρεται να ζήτησε να έχει τηλεόραση και πρόσβαση σε τηλέφωνο. Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι.
Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ισχυρίζεται ότι την ώρα που επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν ήταν στον θάλαμο η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Παρά την αισιοδοξία των συνηγόρων της ότι θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, τελικά η ανακρίτρια αποφάσισε την κράτησή της.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, για πρώτη φορά λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα λέγοντας «είναι άδικο, χωρίς στοιχεία, να μπω στη φυλακή».
Οι δικηγόροι της αναμένεται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης της πελάτισσάς τους κατηγορούμενης, ευελπιστώντας πως αυτό θα γίνει δεκτό. Είναι θέμα ωρών ή ολίγων ημερών αυτό να υποβληθεί.
Άρση απορρήτου
Σε άρση κάθε απόρρητου επικοινωνίας σε ό,τι αφορά την Ρούλα Πισπιρίγκου που προφυλακίστηκε χθες με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστικός Χριστίνα Σαλάπα που χειρίζεται τον βαρύ φάκελο με τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από την ίδια της τη μάνα.
Η ανακρίτρια σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον εισαγγελέα να προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο την άρση όλων των απορρήτων επικοινωνίας για την Ρούλα Πισπιρίγκου, κινητά, υπολογιστή, έρευνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε, προκειμένου να ελεγχθούν άμεσα οι επικοινωνίες της, οι αναζητήσεις της και οι επαφές της.
Παράλληλα η έρευνα που ανατέθηκε σε δύο εισαγγελείς, Αντώνιο Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου, για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις εισαγγελικές αρχές να στοχεύουν σε αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο.
Σε ό,τι αφορά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η γενική εκτίμηση των αρμοδίων δικαστικών αρχών είναι πως δεν την κλόνισε ούτε κατ’ ελάχιστο το βαρύ κατηγορητήριο και δεν έπεισε με τον ισχυρισμό της ότι η χορήγηση της κεταμίνης στο άτυχο παιδάκι, που του προκάλεσε τον θάνατο, οφείλεται σε ιατρικό λάθος και όχι σε εγκληματική ενέργεια από την ίδια.