Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο μήνυμα του Ορμπαν και της Λεπέν

Το μήνυμα του Ορμπαν και της Λεπέν

Μπορεί εμείς να εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι ζούμε στο τελευταίο γαλατικό χωριό του πλανήτη, αλλά τα μαντάτα έρχονται να μας διαψεύσουν. Παρά όλες εκείνες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τις ελπίδες της ΕΕ, ότι θα ξεμπερδεύαμε με τον Ορμπαν, αλλά και τη Λεπέν, ο πόλεμος και οι συνέπειές του αλλάζουν πάλι τα δεδομένα και επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Τα γράφουμε αυτά, γιατί κάποιοι ακόμη και σήμερα, εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να έχουμε τελειώσει τόσο με τον εθνικισμό, όσο και με τα ακραία κόμματα. Η πραγματικότητα ήρθε για άλλη μια φορά να τους διαψεύσει. Το αποτέλεσμα στην Ουγγαρία, αλλά και οι μετρήσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο στη Γαλλία, πρέπει να αφυπνίσουν την ευρισκόμενη για άλλη μια φορά Ευρώπη. Η ΕΕ δυστυχώς για άλλη μια φορά πιάνεται στον ύπνο και λειτουργεί, με το σκεπτικό ότι η επιθυμία της είναι η πραγματικότητα.

Δεν μπορεί να καταλάβει ότι όσο η Γερμανία και οι δορυφόροι της δεν αλλάζουν πολιτικές τόσο η ακροδεξιά θα παραμένει ζωντανή.

Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι το Βερολίνο και μάλιστα με σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο, αποφάσισε εκτός από οικονομική δύναμη να γίνει και στρατιωτική, τότε το μέλλον μάλλον δυσοίωνο προβλέπεται.

Η κρίση και οι συνέπειές της, είναι έτοιμες πάλι να ανάψουν φωτιά στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας. Οι πολιτικές δυνάμεις, αντί να είναι στα κάγκελα, π μια απέναντι στην άλλη πυροβολώντας τα πόδια τους και την αστική δημοκρατία, πρέπει κάποτε να δουν την αλήθεια κατάματα.

Και η αλήθεια είναι ότι εάν δεν πάρουν σοβαρά μέτρα, εάν δεν καθίσουν να συζητήσουν ένα κοινό εθνικό σχέδιο, θα βρεθούν για άλλη μια φορά προ εκπλήξεως. Το καζάνι στην κοινωνία βράζει. Η φτώχεια, η μη προοπτική, το αίσθημα της αδικίας, είναι κακό μείγμα για τη δημοκρατία. Το μήνυμα της Ουγγαρίας πρέπει να το διαβάσει καλά και η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ΝΔ πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να κάνει έξωση από τη κεντροδεξιά πολυκατοικία τα δεξιά διαμερίσματα. Το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε.

Μπορεί για να κερδίσεις τις εκλογές να χρειάζεται το κέντρο, αλλά δεν μπορείς να κάνεις εκλογές έχοντας την δεξιά απέναντι. Και δεν αναφέρομαι φυσικά σε όσους εκφράζουν απόψεις και ιδέες που ήταν ξένες προς την παράταξη.

Και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της παράταξης, αισθάνονται ότι είναι στη γωνία, μέσα στο ίδιο τους το κόμμα. Αυτή είναι η αλήθεια και οφείλουμε να την γράφουμε και να την υπενθυμίζουμε…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ