Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑλήθεια σύντροφοι γιατί δεν μιλάτε για τον Σολτς;

Αλήθεια σύντροφοι γιατί δεν μιλάτε για τον Σολτς;

Χρόνια ολόκληρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές…δημοκρατικές δυνάμεις ήταν στα κάγκελα τόσο με την Μέρκελ, όσο και με τον Σόιμπλε. Δεν θα πω αδίκως. Θα πω δικαίως. Διότι εκτός των άλλων, κατάφεραν με τις σκληρές μνημονιακές εμμονές τους και με το προτεσταντισμό τους, στην οικονομία, να ξαναφέρουν την Γερμανία στο ναδίρ της δημοφιλίας της στη χώρα μας.

Και εάν δεν είχε μεσολαβήσει η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, τότε θα εξακολουθούσε η Γερμανία να κατέχει τα σκήπτρα της αντιδημοφιλίας.

Σε εκείνα λοιπόν τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ…πυροβολούσε καθημερινά την συντηρητική κυβέρνηση της Γερμανίας, που εκφράζει τα συμφέροντα και μας κάνει ούτε λίγο ούτε πολύ το βίο αβίωτο.

Υποστήριζαν παράλληλα ότι μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο θα χειριζόταν τα πράγματα αλλιώς και όχι όπως το…μισητό δίδυμο, που για οικονομία του χώρου δεν θα το υπενθυμίσουμε.

Για αυτό και όταν έγιναν οι εκλογές στη Γερμανία και …έπεσε το τείχος του Βερολίνου που εκπροσωπούσαν οι συντηρητικοί κλπ, στην Κουμουνδούρου και στη Χαριλάου Τρικούπη, άνοιγαν….σαμπάνιες. Η Ευρώπη γυρίζει σελίδα, τέρμα η λιτότητα, και άλλα τινά, προοδευτικά μας έλεγαν. Στο μυαλό τους είχαν αυτό που επαναλαμβάνουν αμφότεροι, ότι θα πετύχουν και αυτοί εάν ξαναπάρουν την εξουσία από τα χέρια του ανάλγητου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ελα όμως που η ζωή είναι περίεργη και τιμωρεί.

Ο…προοδευτικός Σολτς και οι οικολόγοι που τον στηρίζουν έδειξαν τα…δόντια τους στη σύνοδο κορυφής. Εβαλαν πάνω από όλους και όλα, τη Γερμανία και τα συμφέροντα του βορρά. Δεν δέχτηκαν να μπει πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, δεν άλλαξαν το μείγμα στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και ούτε δέχτηκαν κουβέντα για εμπάργκο στα ρωσικά πετρέλαια.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι οι φιλειρηνιστές σοσιαλδημοκράτες και οικολόγοι, αποφάσισαν να ρίξουν εκατό δις για να αγοράσουν όπλα! Το μισό δηλαδή χρέος μας όταν μας έβαλαν στα Μνημόνια, θα το δώσουν για κανόνια και όχι για βούτυρο.

Είδατε καμία ανακοίνωση; Καμία αντίδραση έστω και για τα μάτια του κόσμου;

Οχι. Κουβέντα. Στον μόνο που βρήκαν να επιτεθούν ήταν ο Μητσοτάκης. Κουβέντα για το ρόλο του Σόλτς. Για αυτό και μιλάω για υποκριτική συμπεριφορά του Τσίπρα και του Ανδρουλάκη…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ