Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓιατί τα γκάλοπ τρελαίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί τα γκάλοπ τρελαίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναμφισβήτητα, η κυβέρνηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της. Το ενεργειακό ναρκοπέδιο τινάζει στον αέρα τις οικονομίες της Ευρώπης και απειλεί και φυσικά τη δική μας. Οι επιπτώσεις καταγράφονται τόσο στους λογαριασμούς ρεύματος, όσο και στις αντλίες καυσίμων και στα ταμεία των σούπερ μάρκετ.

Ο κόσμος, αλήθεια είναι, ότι αρχίζει να…μαζεύεται καθώς κανείς δεν ξέρει πόσο ακόμη θα κρατήσει ο πόλεμος. Παρά τις…ενέσεις που κάνει η κυβέρνηση με τα μέτρα στήριξης, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο. Όχι όπως το παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η…ουρά του – όπως έχει γίνει ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ – αλλά είναι υπαρκτό.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και έτσι καταγράφεται. Εκείνο όμως που έχει παγώσει την Κουμουνδούρου είναι άλλο. Ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι ίσως από το μεγαλύτερο πονοκέφαλο που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα, όχι μόνο προηγείται στις δημοσκοπήσεις – και με σοβαρή απόσταση ασφαλείας – αλλά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει με τίποτε.

Οι κραυγές και οι περιοδείες όχι μόνο δεν τον βοηθούν, αλλά τον κρατούν καθηλωμένο, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει στην μνήμη της νωπή την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες δεν του συγχωρούν τις μεγάλες περιπέτειες και σίγουρα σε περιόδους αστάθειας , όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε, αναζητούν σταθερές.

Αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην αποτελεί εναλλακτική και αυτό τρελαίνει από τη μια τους Προεδρικούς και από την άλλη δίνει την ευκαιρία στην εσωκομματική αντιπολίτευση να οργανώνεται και να ναρκοθετεί την όποια κίνηση κάνει προς το κέντρο ο Τσίπρας.

Το οξύμωρο είναι ότι αντί να βρίσκεται η κυβέρνηση σε αδιέξοδο, βρίσκεται η Αντιπολίτευση. Και αυτό έχει τρελάνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, θεωρούν ότι όταν τελειώσει ο Μάιος και … καεί το σιωπητήριο που προκαλεί ο φόβος μιας ενδεχόμενης προσφυγής στις κάλπες, τότε πάλι θα ανοίξουν τα στόματα και θα αρχίσουν εκ νέου οι εσωκομματικές μουρμούρες.

Η κυβέρνηση θεωρεί από τη μεριά της ότι εάν αντέξει αυτήν την κρίση και η ΕΕ στηρίξει επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ενεργειακό, θα ξεπεράσει τον κάβο, η οικονομία και η ανάπτυξη θα επιστρέψουν – έστω και με απώλειες – και το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει υπέρ της. Με αυτόν τον τρόπο ερμηνεύουν στο Μαξίμου τις εξελίξεις και για αυτό φαίνεται να αποδέχονται όλο και περισσότεροι την επιλογή Μητσοτάκη να μην πάει σε εκλογές.

Το βέβαιο είναι ότι τρία χρόνια μετά η ΝΔ και ο Κυριάκος παραμένουν εκείνοι που καθορίζουν τις εξελίξεις. Και αυτό δεν είναι μόνο επιτυχία δική τους, αλλά κυρίως αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ