Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘ. Σκυλακάκης: Μεγαλύτερη έκπτωση με την άυλη κάρτα καυσίμων

Θ. Σκυλακάκης: Μεγαλύτερη έκπτωση με την άυλη κάρτα καυσίμων

Στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν με σκοπό να υπάρξει ενίσχυση των εισοδημάτων των νοικοκυριών για να αντιμετωπίσουν τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, λόγω της ενεργειακής κρίσης, αναφέρθηκε στον ΑΝΤ1, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σχολιάζοντας την επιδότηση της τιμής της βενζίνης, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι το όριο των 30.000 ευρώ που έχει τεθεί για να δικαιούται κάποιος το βοήθημα των 22 λεπτών ανά λίτρο, για συνολικά 180 λίτρα εντός τριμήνου, αφορά το φορολογητέο εισόδημα, άρα το πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα του φορολογούμενου, εφόσον το τελευταίο είναι μεγαλύτερο του πραγματικού.

Όπως είπε το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί για δύο αυτοκίνητα για το ζευγάρι μιας οικογένειας, εάν το κάθε όχημα ανήκει σε ξεχωριστό ΑΦΜ ιδιοκτήτη, σημειώνοντας πως εάν υπάρχει συνιδιοκτησία, τότε η επιδότηση αφορά μόνο ένα αυτοκίνητο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως το ύψος της επιδότησης μπορεί να αξιοποιηθεί συνολικά σε ένα γέμισμα και όχι σταδιακά.

«Θα σκεφθούμε και ένα κίνητρο, ώστε όποιος χρησιμοποιεί την άυλη κάρτα για την επιδότηση βενζίνης να έχει ένα bonus», είπε ο κ. Σκυλακάκης, δίχως ωστόσο να ανακοινώσει επισήμως το επιπλέον ποσοστό της έκπτωσης στην τιμή της βενζίνης, που θα δικαιούται όποιος κάνει χρήση του μέτρου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ