Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΌλο και πιο κοντά στο Κίεβο ο ρωσικός στρατός- Η λύση του...

Όλο και πιο κοντά στο Κίεβο ο ρωσικός στρατός- Η λύση του Ισραήλ

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται πλέον σημαντικός αριθμός ουκρανικών πόλεων από τα ρωσικά στρατεύματα, που εντείνουν τις επιθέσεις με συνεχείς βομβαρδισμούς. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει θέσεις γύρω από το Κίεβο και έχουν αποκλείσει τη Μαριούπολη στη νότια Ουκρανία, όπου χιλιάδες άνθρωποι υφίστανται μια καταστροφική πολιορκία.

Παράλληλα, η πόλη Βολνοβάχα, στην ανατολική Ουκρανία, έχει καταστραφεί ολοσχερώς μετά τη ρωσική εισβολή, όμως οι μάχες συνεχίζονται εκεί, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι ρωσικές δυνάμεις να την περικυκλώσουν, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο.

Σημειώνεται πως το πρωί του Σαββάτου (12/3) ήχησαν σειρήνες συναγερμού για αεροπορική επιδρομή σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα, μεταξύ των οποίων: Κίεβο, Λβιβ, Οδησσός, Χάρκοβο, Ντνίπρο και Σούμι, καλώντας τον κόσμο να αναζητήσει άμεσα καταφύγια.

Το Ισραήλ μπορεί να παίξει ρόλο για τη λύση

Διάθεση συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδειξε ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολιντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του προς τον ουκρανικό λαό.

Ο Ζελένσκι, χαιρέτισε τις προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ να μεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και ανέφερε πως πρότεινε στον Μπένετ τη διεξαγωγή συνομιλιών στην Ιερουσαλήμ. Κάλεσε επίσης τη Δύση να εμπλακεί περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Επικοινωνία με Μακρόν-Σολτς

Νωρίτερα ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας, Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σόλτς αντίστοιχα, οι οποίοι στη συνέχεια μίλησαν τηλεφωνικά και με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία και στην απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτόπολης, τον οποίο, σύμφωνα με την Ουκρανία, απήγαγαν χθες ρωσικές δυνάμεις.

Τέλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης ότι περίπου 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Επίσης ανέφερε ότι οι περισσότερες ουκρανικές επιχειρήσεις, σταμάτησαν να λειτουργούν από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε την την εισβολή της στην Ουκρανία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ