Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚάρλο Αντσελότι: Έτοιμος να γράψει πάλι ιστορία!

Κάρλο Αντσελότι: Έτοιμος να γράψει πάλι ιστορία!

Αποθεώσαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη τον Κάρλο Αντσελότι, μετά την συγκλονιστική πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Παρί σεν Ζερμέν, για τις καθοριστικές παρεμβάσεις του στη ρεβάνς του Σαντιάγκο Μπερναμπέου, για τη φάση των 16 του Champions League.

Λίγοι προπονητές συμμετέχουν καθοριστικά σε τόσο σημαντικό βαθμό, αλλάζοντας την τύχη των ομάδων τους, στη διάρκεια αγώνων που μοιάζουν χαμένοι. Όσο προφανές κι αν είναι για τους μαδριλένους να καταφέρνουν επιτυχημένες πορείες στην Ευρώπη, τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Υπάρχει πάντως μπροστά στον Ιταλό μία ακόμη εξαιρετικά μεγάλη πρόκληση, η οποία αφορά στον ίδιο. Εφόσον καταφέρει να κατακτήσει το ισπανικό πρωτάθλημα με τη Ρεάλ, θα γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του αθλήματος που θα έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στις πέντε κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης!

Το έχει ήδη κάνει στη Serie A με τη Μίλαν, την Premier League με την Τσέλσι, την Bundesliga με τη Μπάγερν, τη Ligue 1 με την Παρί και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από το να γράψει ιστορία, καθώς είναι ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση της La Liga.

Η ομάδα της Μαδρίτης βρίσκεται, έντεκα αγωνιστικές πριν το φινάλε, στο +8 από τη δεύτερη Σεβίλλη, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να είναι πιο μακριά στο -12 και με αγώνα περισσότερο! Η Μπαρσελόνα έχει αγώνα λιγότερο, όμως απέχει 15 βαθμούς…

Δεν ξέρω εάν οι αριθμοί είναι από μόνοι τους αρκετοί προκειμένου να ιεραρχούν τις προσωπικότητες του αθλητισμού, στον πίνακα με τους καλύτερους. Είναι πάντως βέβαιο ότι ο Αντσελότι αντιπροσωπεύει τον εκρηκτικό συνδυασμό των αποτελεσμάτων, με τη νοοτροπία του νικητή (πιο winner πεθαίνεις…). Ακόμη και στην πρώτη δουλειά του, ανέβασε τη Ρετζιάνα, το 1996, από τη δεύτερη κατηγορία στη Serie A!

Αυτή η πρώτη επιτυχία, σε συνδυασμό με το όνομά που είχε ως παίκτης, του άνοιξαν τότε την πόρτα του Campionato και της Πάρμα. Τερμάτισε δεύτερη και την έβγαλε στο Champions League…

Πιο δυνατό χαρακτηριστικό του η απόλυτη σοβαρότητα. Δεν πούλησε ποτέ σταριλίκι, αν και θα μπορούσε περισσότερο από άλλους προπονητές, καθώς υπήρξε και τεράστιος ποδοσφαιριστής. Αυτή η σοβαρότητα είναι το πρώτο στοιχείο που κάνει τους παίκτες του να τον σέβονται και του επιτρέπει να οδηγεί τις ομάδες με πειθαρχία.

Κάτι ακόμα. Το Μάιο του 2014 έγινε ο πρώτος προπονητής που κατάκτησε τρεις φορές το Champions League. Ο Ζιντάν τον ισοφάρισε αργότερα. Η διαφορά τους επίσης είναι ότι ο Γάλλος το πέτυχε και τις τρεις φορές με την ίδια ομάδα, τη Ρεάλ, ενώ το ρεκόρ του Αντσελότι “λέει”, ένα με τη Ρεάλ και δύο με τη Μίλαν. Με διαφορετικές ομάδες δηλαδή.

Θα είχε μάλιστα 4 κατακτήσεις και θα ήταν ασφαλώς ο μόνος με τόσες, εάν δεν γινόταν η ανατροπή του αιώνα στην Κωνσταντινούπολη το 2005…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ