Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΖελένσκι: Οργή για την εμπλοκή Σύρων μισθοφόρων στον πόλεμο

Ζελένσκι: Οργή για την εμπλοκή Σύρων μισθοφόρων στον πόλεμο

Την αγανάκτησή του με αφορμή την πρόθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εμπλέξει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας Σύρους μισθοφόρους, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως σημειώνει ο Ζελένσκι, στην Ουκρανία διεξάγεται ένας πατριωτικός πόλεμος, ένας πόλεμος με έναν πείσμωνα εχθρό, ο οποίος αδιαφορεί για τους στρατιώτες του που πεθαίνουν κατά χιλιάδες. Με έναν εχθρό που επιστρατεύει σε όλη την Ρωσία εφέδρους και κληρωτούς για να τους ρίξει στην κόλαση του πολέμου και ο οποίος σκέφτηκε να φέρει μισθοφόρους από την Συρία για να πολεμήσουν κατά των Ουκρανών.

«Και να λοιπόν τώρα που έρχονται και οι Σύροι μισθοφόροι, οι οποίοι γενικά δεν ξεχωρίζουν, το ποιος και σε ποια γλώσσα μιλάει εδώ, σε ποια εκκλησία πηγαίνει και ποιο κόμμα υποστηρίζει. Μισθοφόροι, οι οποίοι απλώς πηγαίνουν για να σκοτώσουν σε μια ξένη, με όλες τις έννοιες της λέξης, σε μια ξένη γη» υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

Μάλιστα, τον Ζελένσκι επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο, ξεκαθαρίζοντας ότι «”εθελοντές” από τη Μέση Ανατολή και τη Συρία μπορούν να σταλούν για να πολεμήσουν για τη Ρωσία στην περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Μάλιστα, η Ρωσία υποστηρίζει ότι έχουν ληφθεί «περισσότερες από 16.000 αιτήσεις από το εξωτερικό».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ