Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟυκρανία: Όσο ο Πούτιν πιέζει το Κίεβο πιέζεται και ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Όσο ο Πούτιν πιέζει το Κίεβο πιέζεται και ο Ζελένσκι

Στις εξελίξεις στην Ουκρανία και αν υπάρχει κάποια αχτίδα διπλωματικής λύσης αναφέρθηκε στην εκμπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης, αντιπτέραρχος ε.α.

«Αυτή η κρίση, οικονομική και ενεργειακή, θα κρατήσει. Από την άλλη, αν κρίνω από τις δηλώσεις Ζαχάροβα και Ζελένσκι, θεωρώ πως υπάρχει παράθυρο να καθίσουν να συμβιβαστούν και αυτό να είναι η αρχή μίας αποκλιμάκωσης», δήλωσε.

«Όσο πιέζει ο Πούτιν το Κίεβο και φέρνει δυνάμεις, αυτό σημαίνει ότι πιέζεται και ο Ζελένσκι. Ο Πούτιν απαιτεί να συμβιβαστεί, γι’ αυτό πιέζει, δημιουργεί αυτή την ασφυξία για να πιεστεί ακόμα περισσότερο ο Ζελένσκι, για να δεχτεί τους όρους του», είπε ο κ. Ιατρίδης και τόνισε πως εάν δεν βρεθεί καμία λύση υπάρχει πιθανότητα να ακολουθήσει εκατόμβη θυμάτων.

Παράλληλα και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, το ΦΠΑ στην εστίαση θα φτάσει στο 23% από το 13%, ενώ μέσα στο επόμενο δίμηνο ο πληθωρισμός θα φτάσει το 9%, το οποίο μεταφράζεται ως πίεση στις επιχειρήσεις.

«Με τα σημερινά δεδομένα τα πράγματα για την οικονομία το επόμενο τρίμηνο θα είναι πολύ δύσκολα. Ο κόσμος πιέζεται πάρα πολύ και η κυβέρνηση δηλώνει στο άμεσο μέλλον ότι δεν μπορεί να πάρει μέτρα», είπε στο MEGA o κ. Χατζηθεοδοσίου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ