Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠαπαπαναγιώτου (ΔΡΟΜΕΑΣ): Μόνη λύση να ανοίξει ο δρόμος για τα φωτοβολταικά

Παπαπαναγιώτου (ΔΡΟΜΕΑΣ): Μόνη λύση να ανοίξει ο δρόμος για τα φωτοβολταικά

«Το μεγάλο λάθος της Ελλάδα είναι ότι τα τελευταία χρόνια δεν προχώρησε η επένδυση στα φωτοβολταικά». Αυτό τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM, ο Πρόεδρος του ΔΡΟΜΕΑ, Σάκης Παπαπαναγιώτου, ο οποίος, αφού ανέφερε πως «καλώς γίνονται οι ανεμογεννήτριες», σχολίασε πως «δεν έπρεπε να σταματήσουν τα φωτοβολταικά. Σήμερα με φωτοβολταικά η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει καλύψει τουλάχιστον τις μισές ανάγκες ενέργειας. Μόνη λύση να ανοίξει ο δρόμος για τα φωτοβολταικά».

Παράλληλα, ο κ. Παπαπαναγιώτου αναφέρθηκε και στο μέτρο για περαιτέρω ενίσχυση της βιομηχανίας αλλά και συνολικά της παραγωγής, μέσω της διαδικασίας ενεργειακού συμψηφισμού – Net Metering, που έχει νομοθετήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, όπου τόνισε πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι μετασχηματιστές.

Σημειώνεται πως η εταιρεία είχε τονίσει σε επιστολή της πως «πρόσφατα η κυβέρνηση ψήφισε νόμο δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να  επενδύσουν για την παραγωγή ενέργειας προς ίδιοκατανάλωση (Net metering). Όμως αυτή η δυνατότητα ουσιαστικά αναιρείται λόγω των αδυναμιών της Υποδομής της ΔΕΔΔΗΕ να συνδέσει στο δίκτυο της περεταίρω παραγωγούς ενέργειας, που είναι προϋπόθεση για την ιδιοπαραγωγή ενέργειας (Net metering)».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της εταιρείας αναφέρθηκε και στο «μυστικό» της επιτυχίας του ΔΡΟΜΕΑ, σημειώνοντας πως η εταιρεία επέλεξε να επενδύσει σταδιακά και δικαιώθηκε. «Επενδύσαμε, καθετοποιήσαμε την παραγωγή. Μέσω καθετοποίησης η εταιρεία ελέγχει την παραγωγή και έχει οικονομία κλίμακος. Σήμερα είναι σαν η εταιρεία να είναι 5… διαφορετικά εργοστάσια. Αποκτήσαμε τεχνογνωσία σε διαφορετικούς τομείς και σε συνδυασμό με τις επενδύσεις, αποκτήσαμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε διεθνώς τους μεγάλους ευρωπαίους, αλλά και αμερικανικούς κατασκευαστές».

Μάλιστα, ο κ. Παπαπαναγιώτου στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο που έχει σε αυτήν την επιτυχία το προσωπικό του ΔΡΟΜΕΑ, το οποίο χαρακτήρισε ως «δύναμη του ΔΡΟΜΕΑ». «Δημιουργήσαμε ένα άριστο προσωπικό, το οποίο ανταπεξέρχεται με επιτυχία σε όλους τους τομείς. Στα 40 μας χρόνια δεν είχαμε ούτε απεργία, ούτε γενικά κάποια διαμαρτυρία. Έχουμε εξαιρετική σχέση με τους εργαζόμενους μας», σημείωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη διεθνή αναγνώριση που έχει «λάβει» η εταιρεία, τονίζοντας πως φέτος και για τρίτη πενταετία ο ΔΡΟΜΕΑΣ κέρδισε το διαγωνισμό της ευρωπαϊκής επιτροπής μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες και ποιοτικούς ελέγχους, ενώ παράλληλα τόνισε και την μεγάλη επιτυχία με την επιλογή της εταιρείας από τον Γερμανικό στρατό για μία ακόμη τετραετία στα έπιπλα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ