Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟ αθλητισμός απαντά στην ρωσική εισβολή- Μπαράζ αντιδράσεων με πράξεις

Ο αθλητισμός απαντά στην ρωσική εισβολή- Μπαράζ αντιδράσεων με πράξεις

Την ώρα που η Ρωσία συνεχίζει την επίθεσή της στην Ουκρανία, το αθλητικό κίνημα ήδη έχει πάρει δράσεις κατά των Ρώσων, αφού η ολοκληρωτική εισβολή από ξηρά, θάλασσα και αέρα, πυροδότησε άμεσες αθλητικές συνέπειες.

Ειδικότερα, σε πολλά σπορ διοργανώσεις που έχουν ανατεθεί στους Ρώσους έχουν αφαιρεθεί, ενώ και οι σύλλογοι «πληρώνουν» την απόφαση της κυβέρνησης να εισβάλει στην γειτονική Ουκρανία, καθώς αναγκάζονται να ξενιτευτούν κι αυτοί.

Από τις μεγαλύτερες απώλειες που δέχονται οι Ρώσοι στον χώρο του αθλητισμού, είναι αυτή του τελικού του Champions League. H UEFA αποφάσισε να πάρει τον τελικό από την Αγία Πετρούπολη και να την δώσει στο Παρίσι, κυρίως για λόγους ασφαλείας και μετά ως αντίδραση για την εισβολή της Ρωσίας. Επιπλέον, Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία στο ποδόσφαιρο, ξεκαθάρισαν πως δεν σκοπεύουν να πάνε στη Ρωσία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η UEFA ανακοίνωσε ότι οι εντός έδρας αγώνες των ομάδων και εθνικών ομάδων της Ουκρανίας και της Ρωσίας που αγωνίζονται σε διοργανώσεις UEFA θα διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες.

Παράλληλα, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε ότι οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν θα αναγκαστούν να παίξουν από δω και στο εξής τα εντός έδρας παιχνίδια του εκτός Ρωσίας. Σημειώνεται πως η διοργανώτρια αρχή προχώρησε στην αναβολή των αγώνων με τη συμμετοχή ρωσικών ομάδων για την τρέχουσα αγωνιστική, δηλαδή τα ματς Μπασκόνια – Ούνικς, Μπάγερν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ – Μπαρτσελόνα. Από τις ομάδες της διοργάνωσης, η Ζαλγκίρις κράτα…. σκληρότερη στάση, αφού δήλωσε πως δεν προτίθεται να παίξει κόντρα στις Ρωσικές ομάδες ενόψει της συνέχειας.

Σημαντική απώλεια είναι ο αγώνας της Formula 1 στο Σότσι, τον οποίο η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να βγάλει από το καλεντάρι της. Σε αυτό συμφώνησαν οι ομάδες, λέγοντας πως ήταν «αδύνατο να διεξαχθεί το Ρωσικό Grand Prix υπό τις παρούσες συνθήκες».

Συνέπειες αναμένονται και για όλες τις ρωσικές ομάδες σε διεθνείς διοργανώσεις άλλων αθλημάτων. Από την μεριά της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) προέτρεψε τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες είτε να μετακινήσουν, είτε να ακυρώσουν αθλητικές διοργανώσεις που προγραμματίζονται επί του παρόντος στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία (στηρίζει τους Ρώσους στις επιχειρήσεις), καθώς οι Ρώσοι έσπασαν την ολυμπιακή εκεχειρία. Η ΔΟΕ πρόσθεσε ότι οι σημαίες των δύο χωρών δεν πρέπει να εμφανίζονται σε αθλητικές διοργανώσεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ