Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟι απαντήσεις του Μπόρις Τζόνσον στα ερωτήματα για το partygate

Οι απαντήσεις του Μπόρις Τζόνσον στα ερωτήματα για το partygate

Στο ερωτηματολόγιο που του εστάλη από την αστυνομία του Λονδίνου στο πλαίσιο της έρευνας για τις συναθροίσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown, απάντησε χθες, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, η πολιτική επιβίωση του οποίου διακυβεύεται σε αυτή την υπόθεση, συμμορφούμενος προς το αίτημα της Σκότλαντ Γιαρντ, έστειλε απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο της έρευνας εντός της διορίας των επτά ημερών που είχε οριστεί, διαβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας βρίσκονται τουλάχιστον 10 συναθροίσεις, που έγιναν σε οκτώ ημερομηνίες, το 2020 και το 2021.

Πριν από οκτώ ήμερες, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι θα έλθει σε επαφή με «πάνω από 50 πρόσωπα» και θα τους πάρει καταθέσεις για την υπόθεση του «partygate», που έχει λάβει διαστάσεις σκανδάλου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Σκότλαντ Γιαρντ έχει τονίζει ότι τα ερωτηματολόγια έχουν «νομικό καθεστώς» και θα πρέπει να συμπληρωθούν «με ειλικρίνεια».

Το finupnews, μέσω του Λάμπη Τσιριγωτάκη, έχει αναφέρει εδώ και μέρες ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει χάσει και το κυρός του, όχι μόνο στην κοινοβουλευτική του ομάδα, αλλά και μέσα στο Συντηρητικό Κόμμα. Εκτός από τους υποστηρικτές της παραμονής της Αγγλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν και γνωστοί Ευρωσκεπτικιστές, όπως ο Ιαν Ντανκαν Σμιθ και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, οι οποίοι τον θεωρούν πλέον «βαρίδι» για το κόμμα τους και του ζητούν να παραιτηθεί. Μάλιστα, απήχηση στον κόσμο είχαν οι δηλώσεις που έκανε εναντίον του Τζόνσον και ο πρώην πρωθυπουργός, Σερ Τζον Μέιτζορ. «Ο Μπόρις», είπε, «έχει “χαμηλώσει” πολύ τα επίπεδα της ηθικής και δεν πρέπει να ηγείται του Συντηρητικού Κόμματος και της κυβέρνησης. Να φύγει αμέσως».

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, ο Βρετανός πρωθυπουργός προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το θέμα του “Partygate”, κάτι που ως ένα βαθμό, το έχει πετύχει, έστω και προσωρινά, αναλαμβάνοντας διπλωματικές πρωτοβουλίες αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα. Επιπλέον, ανακοίνωσε και ένα μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην επαρχία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ