Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑταλάντα – Ολυμπιακός 2-1:  Η πρόκριση θα κριθεί στον Πειραιά

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1:  Η πρόκριση θα κριθεί στον Πειραιά

Ο Ολυμπιακός μπορούσε περισσότερα, όμως τελικά έφυγε ηττημένος από το Μπέργκαμο με 2-1. Τα πάντα παραμένουν ανοικτά στη ρεβάνς του Γ. Καραϊσκάκης σε μία εβδομάδα.

Η νίκη με 2-1 της Αταλάντα έχει μεγάλη σημασία ασφαλώς, καθώς το εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί, άρα η συγκεκριμένη ήττα υποχρεώνει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να νικήσει με δύο γκολ διαφορά στη ρεβάνς, για να προκριθεί.

Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να διεκδικήσουν τη συνέχεια στη φάση των «16», διότι διαθέτουν το μέταλλο τέτοιων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Υπήρξαν στιγμές που το θύμισαν ξανά, όπως και άλλες που έδειξαν να πληρώνουν λάθος επιλογές.

Καταρχάς, οι εξαιρετικά στημένοι στο πρώτο μέρος παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, προηγήθηκαν στο 16΄, έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0 με τον Ονιεκούρου, και ο Γκασπερίνι, άλλαξε τελικά τη ροή του αγώνα, με δύο γκολ του στόπερ Τζιμσίτι.

Ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του μία ευκαιρία, που ο ίδιος την έκανε ακόμη πιο μεγάλη, χάρη στο γκολ του Τικίνιο με το οποίο προηγήθηκε, όμως την κλότσησε. Χάνοντας την κυκλοφορία της μπάλας και αφήνοντας την Αταλάντα να πιέσει για μεγάλο διάστημα.

Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης «μίλησε» στο πρώτο ημίχρονο, δεν έδειξε ωστόσο ότι «άκουσε» τις ιταλικές προειδοποιήσεις από τα στημένα και τις απειλές από τον αέρα.

Κατά συνέπεια, εκεί όπου υποτίθεται ότι η ελληνική ομάδα θα ήταν πιο δυνατή, στα στημένα, το πλήρωσε από δύο κόρνερ, δεχόμενη γκολ στο 61΄και στο 63΄. Σ’ ένα παιχνίδι όπου η Αταλάντα εκτέλεσε 13 και ο Ολυμπιακός κανένα…

Η ομάδα του Μαρτίνς μπορούσε να μην έχει ηττηθεί, πλήρωσε ωστόσο το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις για μεγάλα διαστήματα, δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα.

Αν και ξεκίνησε το ματς με σημαντικό όπλο την καλή πνευματική προετοιμασία, δείχνοντας ότι δεν είχε να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Αυτή η λογική υποχρέωσε τους παίκτες της Ιταλικής ομάδας αρκετές στιγμές σε βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις, με αβίαστα λάθη.

Υπήρξαν χαρακτηριστικά τρεις περιπτώσεις χωρίς πίεση, που έβγαλαν μόνοι τη μπάλα άουτ από τα πλάγια, χωρίς να έχουν καταφέρει να ανέβουν ψηλά για να πιέσουν τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τις καίριες παρεμβάσεις των αμυντικών, τον Σισέ να είναι δραστήριος και πιο μακριά από το χώρο δράσης του κέντρου της άμυνας, τον Εμβιλά να δίνει όπως πάντα πολλές μάχες στον άξονα και τους Αγκιμπού Καμαρά και Ονιεκούρου να κινούνται κοντά στον κεντρικό φορ Τικίνιο, αφήνοντας στις πλευρές χώρους για τα ανεβάσματα των πλάγιων μπακ, Λαλά και Ρέαμπτσιουκ, κατάφεραν να προηγηθούν σε μία από τις αντεπιθέσεις του πρώτου 30λεπτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κακή αρχή λύγισε την άμυνα και αφού οι Πειραιώτες δέχθηκαν τα δύο γκολ, χρειάστηκε η είσοδος του Μαντί Καμαρά ώστε να σουλουπωθεί η κυκλοφορία.

Οι δύο αλλαγές στο 85΄, των Μπουχαλάκη και Ρόνι Λόπες μπορεί κανείς να πει πως καθυστέρησαν.

Ο Ολυμπιακός έψαξε έως το τελευταίο λεπτό το γκολ της ισοφάρισης χωρίς αποτέλεσμα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ