Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕτοιμάζει ανασχηματισμό ο Κυριάκος;

Ετοιμάζει ανασχηματισμό ο Κυριάκος;

Μπορεί όλοι να έχουν πέσει πάνω στις πιθανές ημερομηνίες των εκλογών. Να (προ)βλέπουν για άλλη μια φορά αιφνιδιαστική προσφυγή στις κάλπες. Να μου επιτρέψετε να γίνω για άλλη μια φορά αιρετικός. Και να πω ότι στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη, περισσότερο από τις κάλπες, βρίσκονται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Όσο και εάν δεν αρέσουν στον πρωθυπουργό οι σαρωτικές αλλαγές, η δική μου αίσθηση-πληροφόρηση είναι ότι το μπλοκάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει γεμίσει και είναι έτοιμη η βαθμολογία για πολλά κυβερνητικά στελέχη.

Μην σας κάνει εντύπωση, εάν ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε αλλαγές στο σχήμα τις επόμενες εβδομάδες, καταρτίζοντας μια κυβέρνηση που θα είναι επί της ουσίας εκλογική.

Στο Μαξίμου θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και αμέσως μετά, θα προχωρήσουν σε αλλαγές. Στόχος, να γίνει μια επανεκκίνηση του κυβερνητικού σχήματος, με κινήσεις τέτοιες, που θα ανατρέπουν την εικόνα και θα σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι δομικός και θα ανακατευτεί για τα καλά η τράπουλα. Εκτιμώ ότι ο κ. Μητσοτάκης θα βάλει νέους (κοινοβουλευτικούς) παίκτες, σε μια προσπάθεια στήριξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία υπάρχει γκρίνια και μουρμούρα.

Οι βουλευτές θα σηκώσουν το …βάρος των λογαριασμών, της ακρίβειας και των αστοχιών που έχουν καταγραφεί. Εάν καταφέρουν να σκοράρουν κιόλας, απέναντι σε μια αντιπολίτευση που θα ξεσαλώσει, ακόμη καλύτερα. Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα έχει κουραστεί και θέλει φρεσκάρισμα.

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης είναι ίσως η πρώτη φορά που σκέπτεται σοβαρά να τα αλλάξει όλα. Πληροφορίες μου, μιλούν για τον κρίσιμο μήνα Μάρτιο. Για να δούμε εάν επιβεβαιωθούν. Πάντως, το μείγμα της νέας κυβέρνησης θα έχει αρκετό ενδιαφέρον, μια και εν πολλοίς θα δείξει το πως, με ποιους και πότε θα πάμε στις εκλογές.

Κανείς πάντως δεν πρέπει να νιώθει σίγουρος, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να πάρει το παιχνίδι πάνω του. Γνωρίζει ότι στο τέλος της ημέρας εκείνον θα κρίνουν οι πολίτες και ότι η αναμέτρηση που έρχεται θα είναι μακριά και επίπονη. Και, αν μη τι άλλο, ο Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει ανατροπές, όταν μάλιστα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Θα αναμένω για να διαπιστώσω εάν οι πηγές μου με δικαιώσουν. Λίγες εβδομάδες υπομονή…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ