Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙσραήλ: Καταργεί το υγειονομικό πάσο καθώς μειώνονται τα κρούσματα

Ισραήλ: Καταργεί το υγειονομικό πάσο καθώς μειώνονται τα κρούσματα

Το Ισραήλ κατάργησε από χθες το λεγόμενο “πράσινο πάσο” για την είσοδο σε κάποιους δημόσιους χώρους, χαλαρώνοντας κι άλλο τους περιορισμούς που είχε επιβάλει καθώς παρατηρείται μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων της covid-19.

“Το κύμα έχει σπάσει”, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ στην αρχή μιας συνομιλίας με αξιωματούχους της υγείας για την κατάσταση της πανδημίας, ενώ πρόσθεσε ότι καταργείται εντελώς το πράσινο πάσο, που χορηγούνταν σε όσους είχαν εμβολιαστεί κατά της covid-19, είχαν αναρρώσει ή είχαν αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Σημειώνεται πως η κορύφωση του κύματος της επιδημίας που οφειλόταν στο ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού ήρθε περίπου στα τέλη Ιανουαρίου στο Ισραήλ, με τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων να φτάνει το ρεκόρ των 85.000. Έκτοτε οι μολύνσεις μειώθηκαν και χθες καταγράφηκαν περίπου 21.000.

Ήδη οι κανόνες για το πράσινο πάσο είχαν χαλαρώσει στις 4 Φεβρουαρίου. Από τότε το υγειονομικό αυτό πάσο ήταν απαραίτητο μόνο για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και κέντρα εκδηλώσεων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ