Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τα προβλήματα της Κτηνοτροφίας

Πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τα προβλήματα της Κτηνοτροφίας

Οι διαταραχές που προκαλούν στον κτηνοτροφικό τομέα η ενεργειακή κρίση και η πανδημία του κορονοϊού και η αντιμετώπισή τους αποτελούν προτεραιότητες της Ομάδα Εργασίας του ΥΠΑΑΤ για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, που συνεδρίασε για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως επισήμανε στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου. 

«Με μεγάλη μου χαρά χαιρετίζω την πρώτη συνεδρίαση. Προσδοκώ πολλά από τις εργασίες σας. Όπως γνωρίζετε η κτηνοτροφία μας σε όλες τις μορφές της, είναι σε δύσκολη φάση. Ένα είναι το μεγάλο ζήτημα αυτό του κόστους παραγωγής, με δυο επιμέρους άξονες τις ζωοτροφές και το ενεργειακό», τόνισε. 

Για αγαστή συνεργασία όλων των πλευρών έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας και προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών Σπύρος Ντουντουνάκης, αναφέροντας ότι κοινός στόχος είναι η «υποβολή σωστών πορισμάτων προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, η οποία μας στηρίζει καθημερινά».

Η Ομάδα Εργασίας συγκροτείται από εκπροσώπους επιστημονικών φορέων (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), του Δημοσίου (ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ), των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και των παραγωγικών κλάδων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ