Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤα κέρδη του Ολυμπιακού σημαντικότερα της πρόκρισης...

Τα κέρδη του Ολυμπιακού σημαντικότερα της πρόκρισης…

Βλέποντας την αρχική ενδεκάδα που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς, για τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου κόντρα στον Παναιτωλικό, δεν ξέρω εάν μπορούσες να σκεφτείς ότι δεν θέλει να προκριθεί. Ήσουν σίγουρα ωστόσο σε θέση να εκτιμήσεις πως το κύπελλο δεν είναι προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό. Με την εξήγηση να είναι λογική και προφανής.

Όταν οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο ξεκίνημα των επόμενων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων τους, πολύ νωρίς το καλοκαίρι, δεν έχει νόημα να «ταλαιπωρούνται» σε μία διοργάνωση, η αξία της οποίας προφανώς είναι πολύ μικρότερη, καταρχάς από το πρωτάθλημα αλλά και από μία πετυχημένη πορεία στην Ευρώπη. Μικρότερη σε όλα τα επίπεδα, ασφαλώς και στο οικονομικό.

Μία παράμετρος (η οικονομική) διόλου ασήμαντη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κινείται με ευρωπαϊκά στάνταρ, αγοράζοντας σημαντικής ποιότητας ποδοσφαιριστές, από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Που σημαίνει πως για να συμμετέχεις σε αυτό το παγκόσμιο αλισβερίσι, το οποίο σου προσφέρει διεθνή υπόσταση, οφείλεις να έχεις παρουσία στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η διοργάνωση του κυπέλλου δεν προσφέρει τίποτα, σε όλα αυτά.

Ημερολογιακά επίσης δεν θα βολεύει καθόλου το πρόγραμμα της προετοιμασίας της ομάδας, εάν αυτή φτάσει έως τον τελικό του κυπέλλου. Διότι οι παίκτες πρέπει να κάνουν και διακοπές, πριν οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινήσουν τη νέα διαδρομή στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός παρόλα αυτά, αφού προκρίθηκε (αν και χρειάστηκε να φτάσει έως την παράταση κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου), έχει και σοβαρά κέρδη από όλη αυτή την ιστορία. Πέρα από την πρόκριση, κέρδος είναι ότι ο Γιώργος Μασούρας θυμίζει τον καλό – σούπερ εξτρέμ, για το οποίο πρόσφατα λεγόταν ότι δεν βρίσκει δίχτυα!

Ο έλληνας διεθνής απάντησε με τον καλύτερο τρόπο, όχι επειδή είχε ανάγκη να δώσει μία τέτοια απάντηση. Το έκανε, για τα δικά του δεδομένα, “σβηστά”. Με την αξία και την ποιότητά του. Ο Μασούρας είναι ο καλύτερος έλληνας στη θέση του, για πολλούς λόγους αλλά και, επειδή το δείχνει στις στιγμές που χρειάζονται οι μεγάλοι παίκτες.

Ο έμπειρος επιθετικός έχει έως τώρα 10 γκολ και 5 ασίστ, τη στιγμή που ο Ονιεκουρού, ο Λόπες και ο Ροντρίγκες, όλοι μαζί, έχουν σκοράρει μόλις 5 φορές, τις μισές…

Κέρδος ο Κίτσος, που έπαιξε πρώτη φορά βασικός. Καλός τακτικά, με ασίστ στο πρώτο γκολ του Μασούρα και αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα. Σε αγώνα με πίεση πρόκρισης, δήλωσε απαραίτητος, ενώ δεν έχει κλείσει καν τα 19. Στοιχεία που δείχνουν ότι αφήνει πίσω τους Καρμπόβνικ και Αποστολόπουλο, με αποτέλεσμα να αποτελεί την εναλλακτική του Ρέαμπτσιουκ.

Ο Φαντιγκά ήδη επιτρέπει να του αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «νέος Αγκιμπού!». Μπορεί να προσφέρει ως επιτελικός μέσος, αλλά και ως εξτρέμ. Διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, πατάει στην περιοχή, σκοράρει, τρέχει και βοηθάει στο πρεσάρισμα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ρίσκαρε, δικαιώθηκε και με τη διαχείριση που έκανε κερδίζει παίκτες. Η συνέχεια ασφαλώς δεν πρόκειται να του προσφέρει τέτοια άνεση, καθώς τα περιθώρια του ροτέϊσον περιορίζονται μπροστά στον ΠΑΟΚ, για τον ημιτελικό του κυπέλλου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πορτογάλος προπονητής διαπιστώνει πως έχει ακόμη περισσότερες λύσεις. Θα του χρειαστούν…

Και κάτι τελευταίο. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε, με μία εντελώς πειραματική ενδεκάδα κόντρα σε μία πολύ φορμαρισμένη ομάδα της Super League, μαρτυρά για μία ακόμη φορά τη διαφορά που έχει με τους υπόλοιπους.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ