Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕπιτέλους, άνω κάτω η Super League!

Επιτέλους, άνω κάτω η Super League!

Συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε απαξιωτικά το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, σε κάθε αφορμή. Μας έχουν δοθεί άλλωστε αρκετά επιχειρήματα γι΄αυτό, είναι η αλήθεια. Εφέτος όμως, η Λίγκα της Ελλάδας παρουσιάζει εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα, εάν αποφασίσουμε να μιλήσουμε μόνο για ποδόσφαιρο…

Καθώς λίγες στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, εκτός των συντριπτικών πιθανοτήτων υπέρ του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου, τα πάντα παραμένουν ανοικτά!

Ας συμφωνήσουμε και ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός που συντηρεί ένα τυπικό ανταγωνισμό, από την απόσταση του -9, όμως μετά τους δύο πρώτους οι προβλέψεις είναι δύσκολες. Ο εντυπωσιακά σταθερός ΠΑΣ Γιάννινα, μετά τη νίκη στο Αγρίνιο είναι τέταρτος και ακολουθεί στην πέμπτη θέση ο Αστέρας Τρίπολης.

Δεν μπορεί μάλιστα να νιώθει άνετα η ΑΕΚ, με την εικόνα που παρουσιάζει μετά το Δεκέμβριο. Έχει βέβαια δύο αγώνες λιγότερους από τον ΠΑΣ, που την πλησίασε στους τρεις βαθμούς, όμως από τον Αστέρα, που έχει τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών, απέχει μόλις τέσσερις…

Για τον Παναθηναϊκό η συζήτηση, εάν θα καταφέρει να συμπεριληφθεί στα play off είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, παρά τη διαπιστωμένη βελτίωσή του, συγκριτικά με πέρυσι. Το παιχνίδι του είναι περισσότερο ελκυστικό, εξίσου αναποτελεσματικό πάντως.

Εκτός της εξάδας ο Άρης που έχασε στο «Βικελίδης» από το Βόλο, με τον ΟΦΗ στην ίδια θέση.

Εν ολίγοις, επτά ομάδες, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ και Βόλος, θα μονομαχήσουν στις αγωνιστικές που απομένουν για τις τέσσερις θέσεις στα play off, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν προλαβαίνει να μείνει εκτός.

Η διαφορά μεταξύ των επτά ομάδων είναι μόλις οκτώ βαθμοί. Διαβάζοντας τη βαθμολογία κάποιοι έχουν αγώνες περισσότερους, το συγκεκριμένο δεδομένο ωστόσο δεν μειώνει την αγωνία των ισχυρών, ούτε την αντεπίθεση των υπολοίπων.

Υπό την έννοια του απρόβλεπτου λοιπόν, παρακολουθούμε το καλύτερο πρωτάθλημα της Super League μετά από πολλά χρόνια. Ακριβώς επειδή “αποφάσισε” να είναι άνω κάτω, κυρίως για λόγους αγωνιστικού ενδιαφέροντος, όχι τους άλλους, τους… παραδοσιακούς. Εντάξει, η διαιτησία δεν διαπρέπει, όμως αυτό δεν είναι καινούργιο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ