Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓιατί χαϊδεύουν τον Ανδρουλάκη;

Γιατί χαϊδεύουν τον Ανδρουλάκη;

Τελικά τόσο στη ΝΔ, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν τον Θεό τους. Και για να μην παρεξηγηθώ, από την Κουμουνδούρου, τον πολιτικό Θεό τους.

Το κάθε κόμμα για τους δικούς του λόγους, αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ, λες και είναι προϊόν παρθενογένεσης.

Η ΝΔ, βασίζεται σε δυο παράγοντες. Ο πρώτος, ότι δεν θέλει να…τρομάξει τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη και του Βενιζέλου, μεταξύ των οποίων και πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, και τους χάσει. Θα μου πείτε σιγά μην χάσει η βενετιά βελόνη, αλλά αυτό είναι το σκεπτικό στα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι θέλουν το ΠΑΣΟΚ, ως ρεζέρβα, ως πρόθυμο κυβερνητικό εταίρο, όπως έγινε και στην περίοδο Σαμαρά.

Πιστεύουν ότι σε περίπτωση που στραβώσει το πράγμα, και δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές, θα έχουν ένα κόμμα με το οποίο θα μπορέσουν να συνεννοηθούν και να κυβερνήσουν.

Αυτά έχουν οδηγήσει τα στελέχη της ΝΔ όταν βγαίνουν στα Μέσα Ενημέρωσης, να παθαίνουν αμνησία για τα έργα και ημέρες του ΠΑΣΟΚ, και να έχουν τον Νίκο Ανδρουλάκη στο απυρόβλητο.

Τα ίδια κάνει από την πλευρά του και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμά ότι δεν θέλει να χάσει ούτε τους ΠΑΣΟΚους, που γέμισαν το κόμμα από πλευράς στελεχών. Ουκ ολίγοι από τους εκλεκτούς διαφόρων ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα η αλήθεια είναι ότι έφτασαν από το 3% στο 36% εξαιτίας της μετακίνησης ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ, στο ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφοφόρων που δεν πρόλαβαν να …αφομοιωθούν από την Κουμουνδούρου και είναι έτοιμοι να την …κάνουν με το όραμα της εξουσίας.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ σε μια φαντασιακή πρόσθεση, τόσο εμείς, τόσο η Χαριλάου Τρικούπη, άρα οι…δημοκρατικές δυνάμεις, περνούν την δεξιά!

Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ, για τους δικούς του λόγους χαϊδεύει το ΠΑΣΟΚ, ευελπιστώντας ότι έαν χρειαστεί θα κάνει κυβέρνηση μαζί του. Αποτέλεσμα να χάνει το στόχο που πρέπει να έχει κάθε αντιπολίτευση, που δεν είναι άλλος από το να κερδίσει τις εκλογές.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να έχουν στο απυρόβλητο, τον Ανδρουλάκη, ο οποίος χωρίς να κάνει τίποτε να κερδίζει και από τους δυο. Τουλάχιστον εάν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις.

Αυτό είναι από τα παράλογα της πολιτικής. Αντί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να αλληθωρίζουν αμφότεροι, τροφοδοτούν το κόμμα το οποίο οδήγησε τη χώρα στα Μνημόνια, και του συμπεριφέρονται σαν να μην κυβέρνησε ποτέ αυτή τη χώρα.

Πραγματικά, αναρωτιέμαι τι έχουν πάθει. Αλήθεια πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ, …γεννήθηκε πολιτικά με τον Ανδρουλάκη και δεν έχει πολιτικό παρελθόν; Ημαρτον κύριε. Εαν δεν σοβαρευτούν θα τον βρουν μπροστά τους και θα τρέχουν και δεν θα προλαβαίνουν…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ