Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ... πανικός Τσίπρα, έφερε την μομφή- δώρο στον Κυριάκο

Ο… πανικός Τσίπρα, έφερε την μομφή- δώρο στον Κυριάκο

Τελικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διότι δεν μπορεί να ιδωθεί λογικά η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει σήμερα πρόταση μομφής.

Και εξηγούμε για να μην παρεξηγούμε:

  1. Στην κυβέρνηση ήδη υπήρχε πολύ μουρμούρα, για το τις πταίει για την εικόνα που παρουσιάστηκε στην κακοκαιρία. Ο εσωκομματικός πόλεμος είχε συμπεριλάβει και τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, που είναι στα κάγκελα μετά την στοχοποίησή του. Με την πρόταση μομφής, ξέρει ότι θα συσπειρώσει την κυβέρνηση, και τα προβλήματα, θα μπουν κάτω από το χαλί.
  2. Η πρόταση μομφής δεν θα έχει κανένα κοινοβουλευτικό αποτέλεσμα. Απλώς θα δούμε πάλι να ανεβαίνουν οι τόνοι και να επιστρέφει η πόλωση και η συσπείρωση μεταξύ των δυο πλευρών. Είμαι κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι δεν θα γίνουμε σοφότεροι, ενώ τα όσα θα ακούσουμε θα μας θυμίσουν την ανικανότητα των “μεγάλων κομμάτων” στη διαχείριση κρίσεων. Οι τόνοι θα ανέβουν και η Βουλή θα θυμίζει…ρίνγκ.
  3. Θα μου πείτε τρελάθηκε ο Τσίπρας και κάνει δώρο στον Μητσοτάκη, μια βέβαιη κοινοβουλευτική νίκη; Θα είμαι σαφής. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής, πολύ απλά γιατί νιώθει να πιέζεται σε δυο επίπεδα. Πρώτον εσωκομματικά, καθώς βλέπει ότι η μετά τον κ. Φίλη, ακολούθησε ο κ. Σκουρλέτης. Αμφότεροι, χαρακτηρίζουν αντιδημοκρατική και ξένη από την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ, την εκλογή αρχηγού και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση. Ο δεύτερος λόγος είναι ο Ανδρουλάκης. Ο κ. Τσίπρας, ξέρει ότι από τη σύγκρουση στη Βουλή, πάλι θα λείπει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο θα αναδείξει την αδυναμία του, σε μια περίοδο που βλέπει ότι τουλάχιστον δημοσκοπικά τον απειλεί και βρίσκεται μια ανάσα από αυτόν.
  4. Η απόφαση του κ. Τσίπρα, ελήφθη χθες μετά την δημοσκόπηση του Alpha. Και αυτό γιατί προκάλεσε σοκ και οργή στην Κουμουνδούρου. Θεωρεί ότι τα…συμφέροντα είναι έτοιμα να τον …καθαρίσουν πολιτικά. Ολα αυτά τον ανάγκασαν να πάει σε μια πρόταση μομφής, χωρίς αντίκρυσμα. Γίνεται όχι εναντίον του Μητσοτάκη, αλλά εναντίον του ΠΑΣΟΚ και των εσωκομματικών του αντιπάλων. Και πάντα με το φόβο των πρόωρων εκλογών…
spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ