don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Yes, Minister (part two), το δίκιο της BofA, που πάει το “έξυπνο” χρήμα, τα “τούβλα” των Πλαστικών Θράκης, οι μετοχικές ανακατατάξεις της Alpha, το CV του Βαλαντάση και ο δρόμος για το Palazzo del Quirinale

*Τελικώς η στήλη κατέληξε σε δύο βασικά συμπεράσματα, αναφορικά με την αντιμετώπιση του χιονιά.

1) While it has been government policy to regard policy as a responsibility of Ministers and administration as a responsibility of Officials, the questions of administrative policy can cause confusion between the policy of administration and the administration of policy.

2) Government policy and political ideas have nothing to do with facts.

*Εκ προοιμίου γνωστό, πως την βραχυπρόθεσμη τάση στις αγορές (σήμερα-αύριο Παρασκευή) θα διαμόρφωνε η “γραμμή”, που θα έδινε, χθες βράδυ, ο Jerom Powell. Ωστόσο, μεσο-μακροπρόθεσμα η BofA μάλλον έχει δίκιο, εκτιμώντας πως η Fed είναι εγκλωβισμένη μεταξύ επιτοκίων και πληθωρισμού. Ο εξορθολογισμός των τερατωδών αποτιμήσεων λ.χ. TESLA είναι αναπόφευκτος, δεν “ξεφόρτωνε” καραβιές στα all time high ο Elon Musk. Ξανά λέμε, μεγάλο μέρος του “έξυπνου χρήματος” μεταφέρεται σε “πραγματικές αξίες”. Μετοχικά τα value stocks, είναι στο επίκεντρο για 4η σερί εβδομάδα. Μετοχές αξίας επιλέγουν Citi και Eurobank Equities.

*Πάντως τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft (κέρδη Q2 στα 18,8 δισ$ ή 2,48$/μετοχή) ήταν λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

*Σήμερα, πριν την συνεδρίαση, η Mytilineos ανακοινώνει τα μεγέθη 2021, θα ακολουθήσει-μετά το “κλείσιμο”- ενημέρωση των επενδυτών. Η προσοχή στο τέταρτο τρίμηνο κυρίως λόγω αυξημένου κόστους (παραγωγή, ενέργεια, μεταφορά κ.λ.π). Θέλω να δω και επιπλέον 2-3 λ.χ. περιθώριο κέρδους στο αλουμίνιο, σε ενέργεια αλλά και κατασκευές.

*ΕΛΛΑΚΤΩΡ η μία από τις 2 του FTSE25, με απώλειες χθες. Στα 1,26 (-2,85%). Και AVAX η μόνη από τις 20 του FTMidCap. Στα 0,958 (-3,52%).

*Ατελείωτα τα “τούβλα” των 15.000 μτχ που έβγαλε και χθες, ο θεσμικός στα 6,28 και 6,30 ευρώ, στα Πλαστικά Θράκης.

*Για Πόλυ Β. Χατζηϊωάννου και Safe Bulkers, σας τα’ είχαμε προλάβει. “Πράσινο φως” από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την έκδοση ομολογιακού, έως 100 εκατ.

*Ξέρω, πως η στήλη έχει αναγνώστες και “τεχνικάριους”, ειδικά για ΔΕΗ τι βλέπω: Σε ημερήσιο διάγραμμα, από την στιγμή σχηματισμού “διπλού υψηλού” κινείται εντός καναλιού που οδηγεί χαμηλότερα- προς τιμές Σεπτ.2021, πέριξ των 8,20-8 ευρώ. Σε εβδομαδιαίο έχει διασπασθεί καθοδικά ο Εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων. Λίγη προσοχή, παρά το χθεσινό 2,54% στα 8,665 ευρώ.

*Συνεχίζονται οι μετοχικές ανακατατάξεις στην Alpha Bank. Αρκετά πακέτα και χθες, ξεχώρισα αυτό των 5.000.000 τμχ στα 1,279 (στις 16.46′.05″). Ο χρηματιστής μου, υπόθεσε πως πέρασε (και αυτό) στα χέρια των Maria Negrete- Gruson και Megan Nace, αμφοτέρων των κυριών του fund Artisan Partners.

*Ακόμη ένα webinar (το έμαθα και αυτό) σχεδιάζει ο Οδυσσέας Αθανασίου της Lamda Development. Για Φεβρουάριο, το δουλεύουν και θα έχει ως κύριο θέμα το πανέμορφο πάρκο, που σχεδιάζεται από γνωστό αμερικανικό αρχιτεκτονικό γραφείο. Από παρουσιάσεις καλά το πηγαίνουν, στην Lamda Development. Σιγή ασυρμάτου, για τις επαφές με την Varde Partners.

*Νέος αναπληρωτής διευθύνων, στο ΤΧΣ, ο Νικόλας Βαλαντάσης. Με CV, από Mc Kinsey, Salomon Smith Barney, Eurobank κ.α. Τέλος Φεβρουαρίου το ν/σ για το “νέο ΤΧΣ”.

*Μαθαίνω, πως ο νέος CEO της ΕΧΑΕ, σχεδιάζεται να πλαισιωθεί από στέλεχος, που ναι μεν δεν θα έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες αλλά θα λειτουργεί συμβουλευτικά του Γιάννου Κοντόπουλου. Κάτι σαν… βοηθός; λίγο σαν… μάτι και… αυτί του διευθύνοντος. Όχι, πως δεν… Αλλά και ο απερχόμενος, Σωκράτης Λαζαρίδης φρόντισε (σε δ.σ του Δεκεμβρίου) να περάσει αυξήσεις σε καμιά 30αριά μελών δ.σ, στελεχών κ.λ.π. Να παραγόταν και ανάλογο (των υψηλών) αμοιβών (τέως και νυν ) αποτέλεσμα, θα έλεγες τέλος πάντων.

*Διαφορετικά στέκια έχουν επιλέξει για συναντήσεις τους, οι Στέλιος Παπαδόπουλος (JPMC), Χάρης Ηλιάδης (Goldman Sachs), Δημήτρης Αρχοντίδης (Deutsche Bank). Σήμερα (; ) η συνάντηση των επιτελών της JPMC με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη; το γεύμα Jamie Dimon και Κυριάκου Μητσοτάκη (στο γνωστό εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη); Μέχρι αργά χθες το απόγευμα, από την JP Morgan Chase δεν είχαν επιβεβαιωμένο πρόγραμμα.

*Είναι δυνατόν; η Goldman Sachs- συντονιστής της αμκ- της ΔΕΗ να συστήνει σε πελάτες της να μειώσουν θέσεις τους στην Επιχείρηση και να τοποθετηθούν σε τραπεζικές; Κάπου το πήρε το μάτι μου (sorry, δεν θυμάμαι που) και δεν το πίστευα.

*Επειδή μας αφορά – και με το παραπάνω μάλιστα- άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Ιταλίας. Πάλι, οι περισσότερες ψήφοι (412) ήταν “λευκό”. Ο νυν- Sergio Mattarella έλαβε 125 ψήφους. Πάντως, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα (Il Messaggero) μέχρι Παρασκευή θα πρέπει να έχει εξευρεθεί λύση. Για τον 13ο πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας. Η υποψηφιότητα Mario Draghi συζητείτο, μέχρι αργά το απόγευμα.         

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask