Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΥπάρχει...Ελπίς για το επιτελικό κράτος;

Υπάρχει…Ελπίς για το επιτελικό κράτος;

Σε λίγες ώρες φαίνεται ότι η κακοκαιρία “Ελπίς” θα κτυπήσει την χώρα μας. Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι μεγάλο. Διότι το έχουμε πει και θα το επαναλάβουμε, ότι η καθημερινότητα είναι αυτή που κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον νικητή των εκλογών.

Στην κυβέρνηση ελπίζουν να μην τριτώσει το κακό και πλήξει ανεπανόρθωτα το επιτελικό κράτος, στο οποίο τόσο έχει ποντάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πολίτες θυμούνται καλά τι έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο με την κακοκαιρία. Με ολόκληρες περιοχές της Αττικής να μένουν για μέρες χωρίς ρεύμα και με εκατοντάδες ανθρώπους να είναι αποκλεισμένοι για μέρες λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Ηταν μια κακή στιγμή για την κυβέρνηση, καθώς ασχέτως, εάν έφταιγε αυτή ή και άλλοι παράγοντες το χρεώθηκε η ίδια.

Ηταν η πρώτη ρωγμή στην εικόνα του κράτους, που είχε δημιουργήσει ο πρωθυπουργός.

Ακολούθησαν οι πυρκαγιές του Αυγούστου. Δυστυχώς και τότε η Πολιτεία δεν λειτούργησε με τον τρόπο που θα ήθελαν οι πολίτες. Και μπορεί να μην είχαμε Μάτι, αλλά οι δυσλειτουργίες, έβγαζαν…μάτι.

Τώρα η κυβέρνηση έρχεται εκ νέου αντιμέτωπη με την κακοκαιρία. Δεν ξέρουμε εάν το όνομα Ελπίς που της δόθηκε εμπεριέχει κάποιο μήνυμα στους κυβερνώντες. Ενα μήνυμα ελπίδας ότι θα τα καταφέρουμε αυτή τη φορά.

Πάντως το στοίχημα είναι μεγάλο και το επιτελικό κράτος θα δοκιμαστεί. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να έχουν πάρει το μήνυμά τους και να μην δούμε επανάληψη άλλων τραυματικών γεγονότων.

Να υπάρξει συντονισμός και να αποφύγουμε το χάος, που θα εκθέσει την κυβέρνηση και θα δώσει την ευκαιρία πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ να ανασάνει.

Σε λίγα 24ωρα θα ξέρουμε, εάν πήραν στο Μαξίμου το μάθημά τους. Σε διαφορετική περίπτωση, οι αμυχές του παρελθόντος, θα γίνουν τραύματα που δύσκολα θα επουλωθούν στο δρόμο για τις κάλπες.

Είναι βέβαιο ότι ακόμη και χώρες καλύτερες από εμάς, δεν μπορούν να διαχειριστούν άριστα τα φυσικά φαινόμενα.

Αλλά από το άριστα, στο μπάχαλο είναι μια απόσταση. Την οποία η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανύσει προς τα κάτω. Τα είπαμε, και αμαρτία δεν έχουμε…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ