Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΡίσκο Μαρτίνς που θέλει κότσια…

Ρίσκο Μαρτίνς που θέλει κότσια…

Φωνάζουμε μία ζωή, γιατί δεν ακολουθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο τα βήματα των μεγάλων χωρών της Ευρώπης. Αναρωτιόμαστε τι μας εμποδίζει να το κάνουμε, έστω στα επίπεδα που αυτό είναι εφικτό, και σπάμε το κεφάλι μας δεκαετίες ολόκληρες! Αλήθεια, δεν πόνεσε ακόμα;

Επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό το μαρτύριο συμβαίνει για ένα λόγο, που είναι και ο μοναδικός. Αποφεύγουμε να παραδεχθούμε την αλήθεια.

ΔΕΝ θέλουμε! Διότι στα δύσκολα άπαντες την κάνουν γυριστή και εξηγούμαι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου, αποφάσισε για το σημερινό αγώνα του κυπέλλου με τον Παναιτωλικό (που ξεκίνησε πριν από λίγο..) να δώσει χρόνο σε άπειρα, μικρά παιδιά.

Αποφάσισε δηλαδή να ακολουθήσει τη φιλοσοφία των μεγάλων club της Ευρώπης, που κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Προφανώς και γράφονται αυτές οι γραμμές πριν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες υποψίες για την ακεραιότητα της άποψης, ανάλογα με το αποτέλεσμα. (Τα λέει με ευκολία επειδή ο Ολυμπιακός νίκησε. Να δούμε τι θα έλεγε για τον Μαρτίνς εάν έχανε…).

Ε, λοιπόν αυτό που υποστηρίζω και θα επιμένω ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, είναι πως η διοργάνωση του κυπέλλου δεν προσφέρει απολύτως τίποτα!

Δεν την έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, την ώρα που προσπαθεί να χτίσει τη βαθμολογική του διαφορά ασφαλείας στο πρωτάθλημα και παράλληλα να συγκεντρωθεί για τη δύσκολη υποχρέωση στην Ευρώπη κόντρα στην Αταλάντα.

Η μόνη χρησιμότητα της διοργάνωσης του κυπέλλου είναι λοιπόν ακριβώς αυτή.

Να αποκτήσουν εμπειρίες οι πιο νέοι, ώστε να γίνουν ακόμη πιο χρήσιμοι στο άμεσο μέλλον.  

Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στην Αιτωλοακαρνανία χωρίς 12 σημαντικούς ποδοσφαιριστές.

Ο Πορτογάλος άφησε στην Αθήνα προκειμένου να πάρουν ανάσες από τα συνεχόμενα παιχνίδια τους Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ, Μασούρα και Βατσλίκ.

Επίσης θέλησε να προστατεύσει τον Μανωλά, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μπουχαλάκης είναι τραυματίας και οι Α. Καμαρά, Σισέ, Κούντε, Ονιεκουρού και Ροντρίγκες βρίσκονται στο Καμερούν για τις υποχρεώσεις στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πήρε ρίσκο, ήταν ωστόσο αναγκαίο, καθώς αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές χρειάζονται ανάσες.

Οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν να δίνουν δύο ματς κάθε εβδομάδα και όλο τον Φεβρουάριο, επομένως δεν υπήρχε άλλος δρόμος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ