Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜήπως πρέπει να γίνουμε Αυστραλία;

Μήπως πρέπει να γίνουμε Αυστραλία;

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένας σπουδαίος αθλητής. Ούτε το ότι είναι ένα από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις αθλητικές του επιδόσεις.

Ούτε φυσικά δεν μπορεί κανείς να μην υποκλιθεί στο μεγαλείο της προσφοράς του σε μια σειρά από φιλανθρωπικές δράσεις.

Παράλληλα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι δηλώνει αντιεμβολιαστής. Αυτό είναι κάτι που αφορά τον ίδιο , όσο και εάν εμείς διαφωνούμε με αυτήν του την επιλογή.

Εκείνο που συζητάμε είναι εάν ένα κράτος, μπορεί να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό άνθρωπο, με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετώπιζε έναν ανίσχυρο πολίτη, που θα ζητούσε να περάσει τα σύνορά του και εάν τα χαρτιά που είχε για να το πετύχει είναι νόμιμα.

Εαν δηλαδή, διότι αυτό είναι το ζητούμενο, ο κ. Τζόκοβιτς με τη δύναμηγ που του δίνει το χρήμα και το όνομά του εξασφάλισε…visa για να μπει στην Αυστραλία, ώστε να μπορεί να συμμετάσχει στο αυστραλιανό open.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, από τη μεριά του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «H Visa του κ. Τζόκοβιτς απορρίφθηκε. Οι κανόνες είναι κανόνες, ειδικά όταν αφορούν τα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι πάνω από τους κανόνες. Η ισχυρή πολιτική μας όσον αφορά την είσοδο στη χώρα ήταν καθοριστική, ώστε η Αυστραλία να έχει από τους χαμηλότερους μέσους όρους θανάτων από COVID στον κόσμο. Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί», έγραψε στο Twitter.

Η Αυστραλία και δεν είναι πρώτη φορά, που απέδειξε ότι λειτουργεί ως κράτος που σέβεται τον εαυτό του. Το εύκολο για αυτό θα ήταν να στρώσει…κόκκινο χαλί για να πατήσει ο μεγάλος σταρ του τένις.

Και αυτό είναι πράγματι κάτι που θα πρέπει να μας παραδειγματίσει. Διότι κανείς πολίτης δεν πρέπει να είναι υπεράνω του Νόμου. Οσο και έαν προσπαθούν να το μετατρέψουν οι Σέρβοι σε πολιτικό ζήτημα μιλώντας για «το μεγαλύτερο αθλητικό και διπλωματικό σκάνδαλο», κανείς δεν δίνει πειστική απάντηση εάν ο Τζόκοβιτς, επιχείρησε να εξαπατήσει παρουσιάζοντας ψεύτικα δικαιολογητικά για να πάρει visa εισόδου.

Τα επιχειρήματα δε της οικογένειας που παρομοιάζουν τον πάμπλουτο Νόβακ με τον Χριστό, μόνο γελοία είναι. Δεν γνωρίζουμε εάν αντέξει στις πιέσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας. Θα λέγαμε μακάρι, ναι. Ηδη έχει πετύχει την πρώτη νίκη.

Κάποιοι και εδώ στην πατρίδα μας πρέπει να καταλάβουν ότι κανείς, ιδιαίτερα όταν απειλείται η υγεία των συνανθρώπων του, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι πάνω από το Νόμο.\

Ούτε ότι η χώρα με το όποιο πρόσχημα μπορεί να λειτουργεί με κουλτούρα ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

Τελεία και παύλα…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ