“Μεγάλος ηθοποιός: μεγάλος κωμικός, μεγάλος δραματικός, μεγάλος τραγωδός, γιατί όλα είναι όταν είσαι μεγάλος ηθοποιός” είχε πει ο Αλέκος Σακελλάριος αναφερόμενος στον Βασίλη Λογοθετίδη, σύμφωνα με σπάνιο αρχειακό υλικό της ΕΡΤ.
Ο Βασίλης Λογοθετίδης ήταν από τους πιο αγαπητούς κωμικούς του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στο Μυριόφυτο της Ανατολικής Θράκης το 1898 και το 1915 αποφοίτησε από το περίφημο Ζωγράφειο Γυμνάσιο της Κωνσταντινούπολης. Το 1918 ήρθε στην Αθήνα και την επόμενη χρονιά εντάχθηκε στο δυναμικό του θιάσου της Μαρίκας Κοτοπούλη.
Όπως γράφει η Φίνος Φίλμ, ο νεαρός Λογοθετίδης είχε φύγει από την Κωνσταντινούπολη με την κοπέλα του, αφού οι γονείς τους βάζανε εμπόδια στη σχέση τους. Άστεγοι και χωρίς χρήματα, βρήκαν καταφύγιο στον θίασο Κοτοπούλη, που εκείνη την εποχή αναζητούσε ηθοποιούς!
Έμεινε εκεί για περίπου 30 χρόνια… Ο Βασίλης Λογοθετίδης, όταν βρισκόταν στη σκηνή, σκόρπιζε το γέλιο με μία και μόνο γκριμάτσα. Ο κόσμος τον αγαπούσε ιδιαίτερα επειδή, όπως έγραψε ο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, «υπήρξε ο άνθρωπος του λαού, που ένιωσε τον λαό και που έπαιξε για τον λαό».
Δεν παντρεύτηκε, ούτε απέκτησε παιδιά και τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έμενε μόνος του στο Παλιό Φάληρο. Τα δύο του αδέλφια ζούσαν μακριά. Η αδελφή του στην Αμερική και ο αδελφός του στην Κωνσταντινούπολη, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια και ο ίδιος. Όσοι τον έζησαν, περιγράφουν έναν άνθρωπο που είχε αφιερώσει τη ζωή του στο θέατρο.
Συμμετείχε σε περισσότερες από 110 ελληνικές κωμωδίες και σε πάνω από 200 ξένα θεατρικά έργα, οι ασπρόμαυρες ταινίες του ξεχώρισαν για την εποχή. Στις περισσότερες εμφανίσεις, παρτενέρ του ήταν η Ίλια Λιβυκού. Τους αγαπήσαμε στις ταινίες «Κάλπικη λίρα», «Σάντα Τσικίτα», «Βότσαλο στη λίμνη», «Ζηλιαρόγατος», «Δελησταύρος και υιός» «Ήρωας με παντούφλες». Γνωρίστηκαν το 1948, λίγο πριν εκείνος γίνει θιασάρχης. Εκείνη βρισκόταν πάντα στο πλευρό του στο θέατρο, από την ημέρα που εκείνος έφτιαξε τον δικό του θίασο. Οι δυο τους όμως πέρα από θεατρικό και κινηματογραφικό ζευγάρι, ήταν και στη ζωή μαζί αν και την προσωπική τους σχέση όχι μόνο δεν επισημοποίησαν ποτέ αλλά ούτε την παραδέχτηκαν. Λέγεται πως αιτία ήταν το γεγονός πως ο Λογοθετίδης ήταν φοβερά μοναχικός.
Έφυγε από τη ζωή στις 20 Φεβρουαρίου 1960 από καρδιακή ανακοπή, σε ηλικία 62 ετών στερώντας την ελληνική καλλιτεχνική σκηνή από την τεράστια υποκριτική του δεινότητα.