Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑυστρία: Απαγόρευση εισόδου για 100 τουρίστες από τη Βρετανία

Αυστρία: Απαγόρευση εισόδου για 100 τουρίστες από τη Βρετανία

Οι αυστριακές αρχές αρνήθηκαν σε 100 τουρίστες από τη Βρετανία την είσοδο στη χώρα, καθώς δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί λόγω της έξαρσης της παραλλαγής «Όμικρον».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι ταξιδιώτες, φθάνοντας στο αεροδρόμιο του Ίνσμπρουκ, με τελικό προορισμό τα χιονοδρομικά κέντρα στο Τιρόλο, δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσουν αρνητικό μοριακό τεστ και πιστοποιητικό ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19. Οι περισσότεροι εξ αυτών επέστρεψαν με την ίδια πτήση στη Βρετανία, ενώ κάποιοι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Από το περασμένο Σάββατο έχουν αυστηροποιηθεί οι κανόνες εισόδου στην Αυστρία για όσους έρχονται από τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Νορβηγία (χώρες στις οποίες διαπιστώνεται έξαρση της «Όμικρον»), οι οποίοι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ και πιστοποιητικό για τον ενισχυτικό εμβολιασμό τους, διαφορετικά υποχρεούνται να μείνουν σε καραντίνα.

Στην Αυστρία τα κρούσματα που αφορούν τη νέα παραλλαγή είναι σήμερα τριπλάσια σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά σημειώνεται κάμψη στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ