Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝα πληρώσει το κράτος το rapid στους εμβολιασμένους

Να πληρώσει το κράτος το rapid στους εμβολιασμένους

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ομικρον άλλαξε το σκηνικό. Αλλιώς σχεδιάζαμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και οι άλλες χώρες, τις φετινές γιορτές. Πιστεύαμε ότι ο εμβολιασμός θα πετύχαινε τη στρατηγική νίκη απέναντι στην πανδημία.

Φαίνεται όμως ο κορονοιός, δεν καταθέτει τόσο εύκολα τα όπλα. Είναι εδώ αντιστέκεται και απειλεί και πάλι τις κοινωνίες.

Φταίει βέβαια και το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν κατάφερε να πείσει πολλούς από τους συμπολίτες μας. Και για αυτό φταίνε πολλά και πολλοί. Οταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης θα κάνουμε άπαντες τον απολογισμό μας.

Η πανδημία είναι και πάλι εδώ, υποχρεώνοντας και την ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Αυτή τη φορά τα μέτρα δεν θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, αλλά και τους εμβολιασμένους.

Για αυτό και πάντα λέγαμε ότι καλό θα ήταν οι πολιτικοί μας, να τρώνε μεγάλη μπουκιά, αλλά να μην λένε μεγάλο λόγο.

Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί η υποχρέωση των εμβολιασμένων να κάνουν ένα rapid test εάν σκοπεύουν να κάνουν ρεβεγιόν σε κάποιο μαγαζί.

Εαν τεστ που από ότι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, θα κληθούν να το πληρώσουν από την τσέπη τους.

Σωστό το πρώτο, να κάνουν και αυτοί τεστ, λάθος το δεύτερο.

Οι εμβολιασμένοι είναι οι πολίτες, που στήριξαν τα μέτρα, ακολούθησαν τις οδηγίες των ειδικών και της κυβέρνησης, και πρέπει η Πολιτεία να τους επιβραβεύσει.

Θα είναι λάθος το μήνυμα ότι πρέπει να πληρώσουν για το τεστ.

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει αυτό το σχέδιο. Το κόστος δεν είναι μεγάλο. Τα τέστ στους εμβολιασμένους πρέπει να είναι δωρεάν και να τα κάνουν είτε στις δομές της Πολιτείας, είτε στα φαρμακεία.

Κάθε άλλο θα θολώσει το μήνυμα. Και δεν αναφέρομαι στο κόστος που είναι σημαντικό για μια 4μελη, οικογένεια, αλλά και για τα καταστήματα, που θα κληθούν να διαχειριστούν τους εμβολιασμένους πελάτες τους.

Δεν υπάρχει λόγος η κυβέρνηση να αδικήσει αυτούς τους ανθρώπους και να τους δυσαρεστήσει με μια απόφαση που είναι σωστή και με ένα κόστος που θα είναι λάθος να το επιβαρυνθούν.

Το δίκαιο και το σωστό είναι να τους επιβραβεύσει και όχι να τους τιμωρήσει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αποτρέψει ένα άδικο μέτρο.

Θα παρέμβει και το κράτος θα πληρώσει ένα μικρό κόστος σε σχέση με τα όσα έχει πληρώσει όλον αυτόν τον καιρό.

Είναι δίκαιο ας το κάνει πράξη η κυβέρνηση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ