Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤΕΝ: Η ανάκαμψη στα tankers και τα εμφανή σημάδια

ΤΕΝ: Η ανάκαμψη στα tankers και τα εμφανή σημάδια

Η ανάκαμψη στο κλάδο των τάνκερ έχει ξεκινήσει. Αυτό τονίζει η Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ), συμφερόντων Νίκου Τσάκου, με αφορμή τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και εννεαμήνου του 2021.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή υπογραμμίζει πως σε μία περίοδο, από τις χειρότερες των τελευταίων 30 ετών για τα δεξαμενόπλοια, κατάφερε να διατηρήσει θετικές ταμειακές ροές. Παράλληλα, η εταιρεία κατέγραψε έσοδα από ταξίδια ύψους 131,6 εκατ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ για το εννεάμηνο τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 406,9 εκατ. δολάρια.

«Σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς, λόγω εμπορικών και λειτουργικών εμποδίων που επέφερε η πανδημία, η ΤΕΝ κατέγραψε θετικές ταμειακές ροές», σημειώνει η ναυτιλιακή και προσθέτει «πιστεύουμε ότι τα σημάδια της περαιτέρω ανάκαμψης στα ναύλα μεταφοράς ενέργειας είναι εμφανή και η TEN βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να καρπωθεί τα οφέλη».

Κάτι που μπορεί να διαπιστωθεί και από τα σπουδαία deals που έχει εξασφαλίσει η TEN τους τελευταίους μήνες. Τα εν λόγω deals αφορούν ναυλοσύμφωνα μεγάλης περιόδου για τα δέκα πλοία του στόλους της. Ως εκ τούτου και με τη ναύλωση και των LNG carrier & Shuttle tanker, τα οποία θα παραλάβει η ναυτιλιακή εταιρεία το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2022, τα έσοδα της ΤΕΝ θα αγγίξουν περίπου τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

«Σχεδιάζουμε προσεκτικά το μέλλον με επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», καταλήγει η TEN.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ