Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Μ. Παγώνη: Ποια είναι τα δύο «αγκάθια» της πανδημίας έως τώρα

Μ. Παγώνη: Ποια είναι τα δύο «αγκάθια» της πανδημίας έως τώρα

Στην εξέλιξη της πανδημίας και στο τι οφείλουν οι πολίτες να πράξουν στην περίοδο των εορτών αναφέρθηκε στο MEGA η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας  πως η τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός είναι τα καλύτερα «όπλα» διαχείρισης της πανδημίας.

«Πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα ατομικής προστασίας και να είμαστε προσεκτικοί. Μετά την εμπειρία που έχουμε με τον κορωνοϊό πρέπει να ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Να κάνουμε ένα τεστ να τηρούμε τα μέτρα, γιατί έχουμε μία μετάλλαξη «όμικρον» πολύ μεταδοτική και πολύ περισσότερο από την «Δελτα».

Παράλληλα, η κα Παγώνη μίλησε και για τα δύο  «αγκάθια» της πανδημίας έως τώρα. «Οι θάνατοι και ασθενείς στις ΜΕΘ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να μειωθούν και ο κόσμος να εμβολιαστεί».

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν είναι ορθό να κλείσουν τα μαγαζιά στην περίοδο των εορτών, η κ. Παγώνη ήταν ξεκάθαρη. «Δεν μπορούν να μείνουν κλειστά τα μαγαζία. Το τρίπτυχο είναι το εξής: μεγάλη προσοχή τεστ και μέτρα ατομικής προστασίας», δήλωσε.