Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΆνοιξαν οι κάλπες στο ΚΙΝΑΛ για εκλογή προέδρου

Άνοιξαν οι κάλπες στο ΚΙΝΑΛ για εκλογή προέδρου

Από τις 7 το πρωί ανοιξαν οι κάλπες για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγήςμε τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να διεκδικούν την προεδρία καλώντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στην ψηφοφορία.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α’ γύρο. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, εκτός εάν δοθεί κάποια παράταση όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα. Καθότι δεν αναμένεται να υπάρχουν καθυστερήσεις, είναι πιθανό να μην χρειαστεί παράταση η διαδικασία, με τα πρώτα αποτελέσματα να υπολογίζεται ότι θα ανακοινωθούν περίπου μία με μιάμιση ώρα ώρα αφού κλείσουν οι κάλπες.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι πιο γρήγορη, καθώς οι ψηφοφόροιδεν χρειάζεται να συμπληρώσουν αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε να πληρώσουν εκ νέου τα 3 ευρώ, ενώ οι σταυροί επιλογής θα είναι μόνο δύο.

Νικητής στον πρώτο γύρο και μεγάλο φαβορί για την εκλογή στη θέση του προέδρου είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών έλαβε 99.120 ψήφους και ποσοστό 36,88%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 75.183 ψήφους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 27,97%. Ψήφισαν συνολικά 270.706 πολίτες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ