Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΓ. Τράγκας: Εξαιρετικά σοβαρή η κατάστασή του-Συνδέθηκε σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού

Γ. Τράγκας: Εξαιρετικά σοβαρή η κατάστασή του-Συνδέθηκε σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού

Σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται με κορωνοϊό ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Τράγκας μπήκε χθες και στο μηχάνημα τεχνητού νεφρού καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία.

Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος που δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού εισήχθη την προηγούμενη εβδομάδα αρχικά στο «Σωτηρία» λόγω επιδείνωσης των συμπτωμάτων της COVID-19 εμφανίζοντας εικόνα πνευμονίας και την Τετάρτη ξεκίνησε η χορήγηση οξυγόνου, είτε μέσω της συσκευής high flow oxygen therapy είτε μέσω της συσκευής bipap. Οι συσκευές bipap είναι αυτές που χορηγούν οξυγόνο υπό μεγάλη πίεση.

Την Πέμπτη ωστόσο ο κ. Τράγκας υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο (έμφραγμα) και κρίθηκε απαραίτητη η τοποθέτηση stents. Μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του«Σωτηρία», όπου στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο έγινε επιτυχής τοποθέτηση των stents για τη διάνοιξη των αποφραγμένων αρτηριών. 

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής νοσηλεύεται και πάλι στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου καθώς παραμένει αιμοδυναμικά ασταθής λόγω της σοβαρής στεφανιαίας νόσου, με την ιατρική ομάδα της Μονάδας να χαρακτηρίζει «πολύ σοβαρή» την κλινική του εικόνα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ