Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ6ο OCEANMAN Greece | Chania - Crete 2024: Η μαγεία έχει πλέον...

6ο OCEANMAN Greece | Chania – Crete 2024: Η μαγεία έχει πλέον όνομα, εικόνα και ξεχωριστά συναισθήματα.

Για σχεδόν 400 κολυμβητές από 45 χώρες, τους συνοδούς εκείνων και όλους τους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν με όλες τους τις αισθήσεις μια κολυμβητική πανδαισία στο παλιό Ενετικό Λιμάνι των Χανίων στις 22 και 23 Ιουνίου, η κολύμβηση Open Water και η μαγεία, ταυτίστηκαν στο όνομα του OCEANMAN Greece | Chania – Crete.

Ο Δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης και η OCEANMAN Greece, σε μια εξαιρετική/υποδειγματική συνέργεια, συνδιοργάνωσαν την υπέροχη εκδήλωση και έθεσαν τα Χανιά, στο επίκεντρο της παγκόσμιας κολύμβησης Open Water.

Κολυμβητές όλων των επιπέδων και ηλικιών, από όλες τις Ηπείρους του πλανήτη, προσήλθαν ενθουσιώδεις στα Χανιά, με την επιθυμία να ζήσουν μια ξεχωριστή κολυμβητική αλλά και συνολική εμπειρία, προσθέτοντας νέες εικόνες και συναισθήματα στο βιογραφικό τους ανά τον κόσμο. Και το 6ο OCEANMAN Greece | Chania – Crete 2024, τους το προσέφερε και μάλιστα πάνω από κάθε προσδοκία τους.

Ήταν όλα μαγικά. Σε ένα εξαιρετικό σκηνικό που στήθηκε με επιμέλεια από την ομάδα της OCEANMAN Greece, μέσα στο παλιό Ενετικό λιμάνι των Χανίων, κάτω ακριβώς από το κάστρο του Φυρκά και απέναντι από τον συμβολικό Φάρο των Χανίων, όλα έδειχναν ότι ένα ξεχωριστό OCEANMAN πρόκειται να επανέλθει στην Ελλάδα, μετά από απουσία 2 σχεδόν ετών.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, το σκηνικό ήταν έτοιμο και όλα ξεκίνησαν με την προσέλευση των αθλητών να λάβουν το τσαντάκι τους με όλα τα απαραίτητα, από την γραμματεία που στήθηκε στο λιμάνι.

Νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας, ακολούθησε η ενημέρωση των αθλητών για τον αγώνα (Race Brief), μπροστά από τον τοίχο του κάστρου, στο video wall της διοργάνωσης και ακολούθησε γεύμα ενδυνάμωσης (για αθλητές και συνοδούς) με τα παραδοσιακά Χανιώτικα σιουφιχτά από την «Κρητική Γη» μαγειρεμένα δια χειρός από το προσωπικό του “Chania Catering”, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα πριν τον αγώνα.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου ήταν ημέρα έναρξης της αγωνιστικής δράσης, με την απόσταση του Sprint OCEANMAN 2 χλμ να ανοίγει την αυλαία. Κλίμα ενθουσιασμού κυριάρχησε κατά τη συγκέντρωση των κολυμβητών,  οι οποίοι διψασμένοι να ζήσουν το απίστευτο, γέμισαν το Ενετικό λιμάνι. Λίγο αργότερα στις 09:30 -μετά την τελική ενημέρωση και το ζέσταμα- πήραν εκκίνηση ορμώντας από τη μπούκα του λιμανιού και τον Φάρο προς τον βορά, για την πρώτη σημαδούρα αλλαγής πορείας προς τη δύση. Ένα μικρό σουέλ από τον ισχυρό βοριά που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, δοκίμασε τη θέληση των κολυμβητών, οι οποίοι έζησαν ξεχωριστές συγκινήσεις, υπό την συνεχή και έντονη όμως εποπτεία ισχυρής δύναμης βοήθειας στη θάλασσα από την OCEAN Lifeguard και το τμήμα Kanoe Kayak  και SUP του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Η εμπειρία εμπλουτίστηκε κατά την επιστροφή, ενώ ο Φάρος αποτελούσε διαρκώς τον δείκτη της πορείας προς την είσοδο στο λιμάνι και τον τερματισμό. Σύντομα, οι πρώτοι κολυμβητές εισήλθαν στο λιμάνι, πέρασαν κάτω από τη φουσκωτή αψίδα, κολυμπώντας τα τελευταία μέτρα στον θαλάσσιο διάδρομο που οδηγούσε στη σκάλα εξόδου από το νερό. Οι κολυμβητές τερμάτισαν τρέχοντας πάνω στον ειδικό τάπητα και περνώντας κάτω από την επιβλητική αλουμινένια αψίδα στη στεριά. Στην επόμενη μία ώρα, ακολουθία τερματισάντων, μοιράζοντας με ενθουσιασμό την ξεχωριστή εμπειρία που έζησαν.

Ακολούθησε το OCEANKIDS, το οποίο πραγματοποιήθηκε εντός του λιμένα, σε διάταξη που σχηματίστηκε εκτάκτως, ακολουθώντας το Εναλλακτικό Σχέδιο, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και περισσότερη αυτοπεποίθηση στα παιδιά. Τα πιτσιρίκα κολύμπησαν με πάθος και ενθουσιασμό τα 500 μέτρα της απόστασης και πολύ γρήγορα, ανέβαιναν τη σκάλα για να διαβούν διαδοχικά την τελική ευθεία, τη σκάλα εξόδου και την αψίδα του τερματισμού. Τα ίδια, οι γονείς τους και οι θεατές, γέμισαν χαμόγελα και όμορφες εικόνες.

Ακολούθησε η σκυταλοδρομία ενηλίκων, επίσης εντός του λιμένα, σε κλίμα διασκέδασης και χαράς, δίνοντας μεγαλύτερη ένταση και πάθος.

Ολοκληρώνοντας το αγωνιστικό κομμάτι, ακολούθησε επίδειξη Τεχνικής Κολύμβησης στο ίδιο τερέν, με δύο κύκλους σε δύο κύματα (αγόρια – κορίτσια), από τη σχετική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Ακολούθησαν οι απονομές επάθλων, οι οποίες προϋπαντήθηκαν από τον Παραδοσιακό χορευτικό σύλλογο «Βιγλάτορες». Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ακολούθησε εκ νέου παραδοσιακό Χανιώτικο γεύμα ενδυνάμωσης για όλους, στην αναμονή της επόμενης αγωνιστικής ημέρας των δύο μεγάλων αποστάσεων.

Η Κυριακή 23 Ιουνίου, ήταν η μεγάλη στιγμή, αποκορύφωση της διοργάνωσης. Μια θαυμάσια ημέρα και υπέροχη ήσυχη θάλασσα, υποδέχθηκαν τους κολυμβητές, δημιουργώντας τους, μεγάλες προσδοκίες για την εμπειρία που θα ζούσαν. Κατόπιν των προεργασιών, οι κολυμβητές της απόστασης OCEANMAN 10 χλμ, πήραν εκκίνηση στις 09:00 και ξεχύθηκαν προς την έξοδο του λιμανιού για τους δύο μεγάλους γύρους με τον περίπλου μάλιστα της νήσου Λαζαρέτα.

Η μαγεία σε όλο της το μεγαλείο!

Με την ισχυρή δύναμη ασφάλειας στη θάλασσα των 14 μηχανοκίνητων (8 σκάφη, 6 jet ski) και των 18 kayak – SUP σε όλο το μήκος των 5 χλμ του κύκλου, οι κολυμβητές δεν ένοιωσαν ούτε μία στιγμή μόνοι, απολαμβάνοντας τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά των Χανίων. Έχοντας τη δυνατότητα γρήγορης επιθαλάσσιας ενυδάτωσης/ενδυνάμωσης στο 3ο χλμ πίσω από τα Λαζαρέτα, λίγο μετά τη μία ώρα, ο πρώτος κολυμβητής και η πρώτη κολυμβήτρια, σχεδόν μαζί εισέρχονταν στο λιμάνι για να κάνουν την αναστροφή και το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Πήραν δυνάμεις από τον δεύτερο σταθμό ανεφοδιασμού με τζελ “Maurten”, μπανάνες & μήλα της “Bella Frutta” καθώς και χειροποίητες μπάρες δημητριακών από τον «Φούρνο Ντουρουντούς» και σύντομα ξεκινούσαν τον δεύτερο γύρο, ενώ οι κολυμβητές της απόστασης HALF OCEANMAN 5 χλμ, ετοιμαζόντουσαν να λάβουν τη δική τους εκκίνηση, η οποία δόθηκε στις 10:40, θέτοντας περίπου 200 κολυμβητές (συνολικά και στις δύο αποστάσεις) ταυτόχρονα μέσα στη διαδρομή.

Υπέροχο θέαμα, έντονο πάθος, εξαιρετική αφοσίωση, ευγενής ανταγωνισμός (fair play) και πολύ κολύμβηση με δεκάδες διαφορετικά στυλ τα οποία ο καθένας προσέδωσε χαρακτήρα στο κολύμπι του, σε μια μάχη 4 ωρών και 30 λεπτών, κράτησαν τεταμένο το ενδιαφέρον κάθε παραβρισκόμενου.

Οι τερματισμοί ενθουσίασαν τους πάντες και σύντομα μετά τις 11:30 συνεχόμενες προσελεύσεις στην ευθεία του τερματισμού, προσέφεραν κύματα έντασης και πάθους.

Ακολούθησε η τελετή απονομών, πάλι με το χρώμα της Κρήτης και των Χανίων, με τους χορούς του μουσικοχορευτικού ομίλου Χανίων «ΑΡΟΔΑΜΟΣ» και τα σχετικά όμορφα ακούσματα.

Οι αθλητές που διακρίθηκαν στη γενική κατηγορία κάθε απόστασης είναι οι:

  • OCEANMAN 10k
    Fabienne Otto-02:50:31, Katrien Delaender-03:00:29, Anna Nummi-03:04:30, Γεώργιος Μπέκας–02:46:27, Κων/νος Σαρριγεωργίδης–02:53:33, Ander Aguirrebeitia Ayesta-02:58:46
  • HALF OCEANMAN 5k
    Κων/να Συγγενιώτη, SCHÄFER Carolina, Anat Goldstein, Σπύρος Χρυσικόπουλος, Κώστας Χαΐλης, Γιώργος Αλυφαντής
  • Sprint OCEANMAN 2k
    (Anna Nummi, Ουρανία Νομικού, Ευγενία Ντίνη, Κώστας Χαΐλης, Γιώργος Φονιαδάκης, Γιώργος Στοφόρος)
  • OCEANKIDS 0,5k
    (Ivanna Rastrihina, Κατερίνα Αγαπητού, Κων/Να Ζαρκαδά, Adrian Alexander Herrera Villalba, Οδυσσέας Μιλλεούνης, Κων/Νος Δασκαλάκης)
  • OCEANTEAMS 3 x 0,5k

Ahmed Riad – Passant Moussa – Omar Wael, Βαγγελιώ Λυμπιτάκη – Στέλλα Λυμπιτάκη – Άννα Λυμπιτάκη, Γεωργία Κακογιαννάκη – Ανδρέας Τζαγκαράκης – Κώστας Κουφάκης.

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της OCEANMANGreece – TRIMORESportEvents κοιτάζοντας προς το μέλλον, δήλωσε: ““Ένα όνειρό μου, μια διπλή μεγάλη προσδοκία, το Σαββατοκύριακο που πέρασε έγινε πραγματικότητα στα Χανιά. Το 6ο OCEANMAN Greece | Chania – Crete 2024 είναι πλέον ιστορία, είναι ένα ακόμη milestone ανάμεσα στα επιτεύγματα της TRIMORE Sport Events. Η OCEANMAN Greece επανεκκίνησε τη δραστηριότητά της, ενώ παράλληλα ένας μεγάλος διεθνής κολυμβητικός αγώνας που σχεδιάσαμε, πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, δίπλα στον συμβολικό Φάρο της πόλης. Το μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε και πλέον ένας μεγάλος, διεθνής, ξεχωριστός κολυμβητικός αγώνας Open Water ξεκίνησε την τροχιά του, με στόχο να κατακτήσει τον κόσμο και να γίνει ο πιο επιθυμητός αγώνας κολύμβησης στον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης για την απεριόριστη εμπιστοσύνη στη συνδιοργάνωση αυτή, τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την εξαιρετική αρωγή σε κάθε μας τόλμημα, τους Στρατηγικούς συνεργάτες μας, τους χορηγούς και υποστηρικτές κάθε επιπέδου. Θέλω να ευχαριστήσω το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, το Λιμεναρχείο, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χανίων, τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, την OCEAN Lifeguard, όλους τους εθελοντές μας ξεχωριστά, τον κάθε έναν ή μία, που πίστεψαν και έβαλαν το λιθαράκι τους, τασσόμενοι παθιασμένοι αρωγοί του οράματος. Ευχαριστώ προσωπικά τους: Παναγιώτη Σημανδηράκη, Στέλιο Μιχαηλάκη, Νικόλαο Καλογερή, Κατερίνα Ζομπανάκη, Νεκτάριο Ψαρουδάκη, Εμμανουήλ Ντουκάκη, Μιχάλη Τσουπάκη, Μανόλη Κοτσιφάκη, Γιάννη Κυρίτση, Κική Μαρκουλάκη, Νεκτάριο Γιαννουλάκη, Ευάγγελο Κοκολογιαννάκη, Γιάννη Χίνο, Ρόδο Μανιτάκη, Μανόλη Αγγελάκη, Ηλία Καλαμαρίδη, Κυριάκο Παπασιφάκη, τους Θοδωρή, Άρη και Μάνο από την εταιρεία Γελασάκης, τον Μανόλη Μιχελάκη, την Αθηνά Χαριτάκη, τον Σπύρο Μαρνελάκη, τον Παύλο Λυτινάκη, τον Τάσο Νικολάου, τον Τάσο Παραδά, τον Κώστα Βοζινάκη, τον Περικλή Κουκλάκη, τον Μανόλη Μιχελάκη, τα μέλη του ΣΔΥΧ και τον ίδιο τον Σύλλογο και κάθε έναν/μία ξεχωριστά που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα, τονίζοντας με κάθε τρόπο ότι πίσω από εταιρείες, οργανισμούς, συστήματα και διαδικασίες, υπάρχουν οι άνθρωποι και ο χαρακτήρας τους.”.

Πολύτιμοι συνδιοργανωτές ο Δήμος Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης, εμπιστεύτηκαν το όραμα, τη φιλοδοξία, την τεχνογνωσία και την εμπειρία της TRIMORE Sport EventsOCEANMAN Greece, και μαζί κατάφεραν το απίστευτο. Πλέον, 400 κολυμβητές από 45 χώρες όλων των Ηπείρων, αποτελούν τους πρεσβευτές των Χανίων μεταξύ των κολυμβητών όλου του πλανήτη, μεταφέροντας τους περήφανοι ότι: “Εγώ κολύμπησα στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, δίπλα στον συμβολικό Φάρο, κάτω από το κάστρο του Φυρκά, σε μια ανείπωτη διαδρομή γύρω από το νησί των Λαζαρέτων! Εσύ, θα είσαι την επόμενη φορά;”

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά η OCEANMAN Greece ευχαριστεί για τη συνεχιζόμενη και “αδιάλειπτη” εμπιστοσύνη των Στρατηγικών της Συνεργατών Apticon by Elval Colour, ΕΤΕΜ και ΕΟΤ (επίσης Χρυσός Χορηγός), οι οποίοι στηρίζουν σταθερά τα τελευταία 6 χρόνια κάθε εγχείρημα/τόλμημα της TRIMORE Sport Events σε όλη την Ελλάδα, στους Χρυσούς Χορηγούς της LENOVO και COCOMAT, τον Αθλητικό Χορηγό TURBO, τους Ασημένιους Χορηγούς της: ISUZU και ΕΤΑΝΑΠ Σαμαριά, τον Χορηγό Μετακίνησης ΑΝΕΚ LINES και κάθε έναν ξεχωριστό χορηγό, υποστηρικτή και αγωγό οποιουδήποτε επιπέδου, συμβάλλοντας ουσιαστικά και πολύτιμα στο τελικό αποτέλεσμα.

Πολύτιμοι συνεργάτες της διοργάνωσης είναι με ξεχωριστό τρόπο η ομάδα OCEAN LIFEGUARD η οποία ανέλαβε και διαχειρίστηκε επιτυχώς μαζί με το τμήμα Kanoe Kayak & SUP του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ολιστικά την ασφάλεια στη θάλασσα και ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, ο οποίος πέραν της γενικότερης και ειδικής αρωγής προσέφερε την εκτέλεση παράλληλης δραστηριότητας/επίδειξης τεχνικής κολύμβησης, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στο event. Την ασφάλιση του αγώνα, αθλητών, εθελοντών και εργαζομένων, προσφέρει  η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, σταθερός συνεργάτης της TRIMORE Sport Events.

Ψυχή της διοργάνωσης, όπως πάντοτε έτσι συμβαίνει, αποτέλεσαν οι πολύτιμοι εθελοντές της, και για το σκοπό αυτό η διοργάνωση τους ευχαριστεί από καρδιάς. Επίσης, ευχαριστεί τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων, ο οποίος έβαλε ψυχή στη διοργάνωση, με τα μέλη του που προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες.

Η διοργάνωση ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού / Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Περιφερείας Κρήτης, η οποία και της παραχώρησε ‘Άδεια Τέλεσης Αγώνα.

Το 6ο OCEANMAN Greece | ChaniaCrete 2024, πέταξε για μια ακόμη φορά με τα φτερά της Redbull, η οποία προσδίδει και μια ξεχωριστή extreme νότα στο χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Δείτε εδώ αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της διοργάνωσης OCEANMAN Greece | ChaniaCrete 2024 και το Media Clip της διοργάνωσης 6ο OCEANMAN Greece | ChaniaCrete 2024.

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:      TRIMORE Sport EventsOCEANMAN Greece, Περιφέρεια Κρήτης – Περιφ. Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 Apticon by ELVAL Colour, ETEM

Χρυσοί Χορηγοί:                                 Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Lenovo, COCOMAT

Αθλητικός Χορηγός:                          TURBO

Ασημένιοι Χορηγοί:                           ISUZU, ΕΤΑΝΑΠ Σαμαριά

Χορηγός Μετακίνησης:                     ΑΝΕΚ LINES

Χάλκινοι Χορηγοί:                              ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, F.illi OrceroBella Frutta, Microsports, Δ. Κορωνάκης Α.Ε., PoufMakers, Maurten

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                            Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), Περιφέρεια Κρήτης – Περιφ. Ενότητα Χανίων, EOT, Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ