Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSEuro: Χωρίς τον Εμπαπέ η Γαλλία δεν κερδίζει!

Euro: Χωρίς τον Εμπαπέ η Γαλλία δεν κερδίζει!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ανήκει στην ελίτ κατηγορία των ποδοσφαιριστών, η παρουσία των οποίων από μόνη της διαφημίζει ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά. Αυτό συμβαίνει καιρό τώρα προφανώς και με το Euro της Γερμανίας. Η μέτρια εικόνα της Γαλλίας πάντως, σε συνδυασμό με την απουσία του από τον δεύτερο αγώνα κόντρα στην Ολλανδία εξαιτίας τραυματισμού, έχουν παγώσει τους θαυμαστές του.

Αυτή την ώρα, ο γάλλος σούπερ σταρ παραμένει αμφίβολος για τον τρίτο και τελευταίο αυριανό (25/06) αγώνα της Γαλλίας στη φάση των ομίλων απέναντι στην Πολωνία, μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο πρόσωπο, στην πρεμιέρα κόντρα στους αυστριακούς.

Οι πολωνοί είναι αδιάφοροι καθώς έχουν ήδη αποκλειστεί μετά τις δύο ήττες, από Ολλανδία και Αυστρία, όμως αυτό δεν θα κάνει πιο εύκολο το έργο των “τρικολόρ“. Έτσι κι αλλιώς η εικόνα της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν σίγουρα δεν είναι πειστική χωρίς αλλά ούτε και με τον Εμπαπέ. Διότι στην πρεμιέρα οι κινήσεις των συμπαικτών του είχαν ως κύριο στόχο τον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον, ενώ στο ματς με την Ολλανδία που δεν έπαιζε έδειχαν αποπροσανατολισμένοι.

Οι “τρικολόρ” παρατάχθηκαν με σύστημα 4-3-3 αντί για 4-2-3-1, με διαφορετική προσέγγιση και τους ΚαντέΤσουαμενί και Ραμπιό στη μεσαία γραμμή.

Υπάρχει πάντως ένα εντυπωσιακό στατιστικό το οποίο μεγαλώνει τη δυσκολία του επόμενου αγώνα και είναι η αδυναμία της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν να πανηγυρίσει νίκη χωρίς τον καλύτερο της παίκτη. Συγκεκριμένα οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2018 δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις στις οποίες δεν αγωνίστηκε ως βασικός ο νέος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης!

Δείγμα της αγωνιστικής εξάρτησης των γάλλων από έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον πλανήτη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ