Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑ28η Οκτωβρίου: Που δεν θα παρελάσουν οι μαθητές λόγω κορωνοϊού

28η Οκτωβρίου: Που δεν θα παρελάσουν οι μαθητές λόγω κορωνοϊού

Με την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται σε έξαρση, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, αρκετές περιοχές προχώρησαν στην ακύρωση των παρελάσεων της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις περιφέρειες Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κιλκίς, Θεσσαλίας όπου σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις ελήφθη προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία των πολιτών από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν.

Μάλιστα, είναι ενδεικτική η επιδημιολογική εικόνα στις συγκεκριμένες περιοχές τις τελευταίες ημέρες, αφού σταθερά αυξημένη παρέμεινε η διάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η διάδοση και στη Μαγνησία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι «όπως έχει ήδη διευκρινιστεί, οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά, με εξαίρεση εκείνους τους Νομούς όπου η Περιφέρεια αποφάσισε να μην γίνουν.

«Όλοι όσοι προσέλθουν για την παρακολουθήσουν τις παρελάσεις να ακολουθήσουν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, να φορούν μάσκα, καθώς αυτό επιβάλλεται ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όταν επικρατούν συνθήκες συγχρωτισμού. Επιπλέον, για όσους παρελάσουν η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, αφού θα είναι στοιχισμένοι. Θα πρέπει ωστόσο και αυτοί, πριν και μετά την παρέλαση, να φορούν τις μάσκες τους», διευκρίνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Κλειστό το μετρό στο Σύνταγμα

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, όποτε και θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα θα υπάρχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ και με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα θα κλείσει στις 8 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Επίσης, τα δρομολόγια του τραμ από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της παρέλασης θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση Φιξ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ