Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKS240 ευρώ η μεγαβατώρα-Που πάμε;

240 ευρώ η μεγαβατώρα-Που πάμε;

Όσοι νομίζουν ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, όσον αφορά στην ενεργειακή κρίση, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να το ξανασκεφτούν. Κλείνουμε το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου και δεν υπάρχει μέρα που να έχει υποχωρήσει η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας κάτω από τα 200 ευρώ.

Σήμερα μάλιστα, η μέρα θα μας μείνει… αξέχαστη (μέχρι την επόμενη), καθώς το ηλεκτρικό ρεύμα της Ελλάδας είναι όχι μόνο το ακριβότερο στην Ευρώπη, αλλά έχει αναρριχηθεί στα 241,38 ευρώ που φυσικά αποτελεί ρεκόρ ιστορικό. Αν κλείσει ο μήνας σε αυτά τα επίπεδα (κάτι πλέον πολύ πιθανό) τότε ακόμη και τα 39 ευρώ που θα δώσει το δημόσιο για να μετριάσει τις επιπτώσεις, θα φανούν λίγα, καθώς ακόμη και για τους καταναλωτές με πολύ χαμηλή κατανάλωση (300 κιλοβατώρες) η επιδότηση μετα βίας θα καλύπτει το 60% της ζημιάς.

Για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις δεν το συζητάμε καν. Εδώ όμως εγείρονται ερωτήματα τα οποία χρίζουν απάντησης. Γιατί η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη; Πότε θα δοθεί μια σαφής απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Γιατί δεν ενημερώνονται οι καταναλωτές για τη δυνατότητα που τους παρέχεται να αλλάξουν τον τρόπο χρέωσης σε σταθερό αντί για κυμαινόμενο ώστε να μην κινδυνεύουν κάθε μήνα και με μια δυσάρεστη έκπληξη στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους; Πότε θα παρέμβει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αν όχι τώρα που η καταιγίδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη;

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ