Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-192 εκατ. υποαλλεργικές μάσκες παράγει κάθε μήνα μια βιοτεχνία στην Ξάνθη

2 εκατ. υποαλλεργικές μάσκες παράγει κάθε μήνα μια βιοτεχνία στην Ξάνθη

Με παραγωγική δυνατότητα που ξεπερνά πλέον τις 2.000.000 μάσκες ανά μήνα και στόχο τη διάθεση των προϊόντων της σταδιακά και στο εξωτερικό, συνεχίζει το πλάνο ανάπτυξής της μια νέα ελληνική επιχείρηση, που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες και έχει έδρα την Ξάνθη.
Η Hellenic Medical Supplies ιδρύθηκε, εν μέσω πανδημίας, το περασμένο καλοκαίρι από έμπειρους επαγγελματίες στον κλάδο του ιατρικού εξοπλισμού, των ιατρικών αναλώσιμων υλικών και των ορθοπεδικών ειδών, ενώ διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις για την παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Το επιχειρηματικό σχήμα με έδρα την Ξάνθη μπήκε στο χώρο της παραγωγής χειρουργικών μασκών μιας χρήσης, με σκοπό, όπως αναφέρει, ο εκ των ιδρυτών και επικεφαλής Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, «να συμβάλει στην προσπάθεια αυτοδυναμίας της ελληνικής αγοράς σε αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας».
Η διάθεση των μασκών γίνεται μέσω των δικτύων πώλησης ιατροτεχνολογικών και συναφών προϊόντων και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χατζηεφραιμίδη, «οι μάσκες είναι χειρουργικές μιας χρήσης Τύπου ΙΙ BFE ≥98%, συμμορφώνονται με το πρότυπο ΕΝ 14683:2019, είναι εντελώς άοσμες και υποαλλεργικές, εγκεκριμένες από τον Ε.Ο.Φ. και την ΕΕ, με υλικά υψηλής ποιότητας.
Οι μάσκες της εταιρείας από την Ξάνθη είναι υποαλλεργικές, φιλικές στο δέρμα, άοσμες και δεν εμποδίζουν την αναπνοή και κατασκευάζονται σε ειδικά διαμορφωμένο Χώρο Ελεγχόμενης Υψηλής Καθαρότητας.
Οι μάσκες της ξανθιώτικης επιχείρησης προορίζονται κυρίως για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας σε αίθουσες χειρουργείου ή άλλες ιατρικές εργασίες με παρόμοιες απαιτήσεις, αλλά και για χρήση από ασθενείς, άλλους επαγγελματίες ή πολίτες στη διάρκεια των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και των κοινωνικών συναναστροφών τους, ενώ κυκλοφορούν σε ποικιλία χρωμάτων.
Επιπλέον, το κάθε κουτί με μάσκες είναι μοναδικό, αφού, όπως εξηγεί ο Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, «σε κάθε κουτί μασκών που παράγεται τοποθετείται ένα barcode, στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του προϊόντος αλλά και ένας μοναδικός αριθμός, ο οποίος υποδηλώνει τους πραγματικούς κατασκευαστές σε όλη την Ευρώπη και με αυτόν τον τρόπο το προϊόν καταχωρείται σε μια βάση δεδομένων προσβάσιμη σε όλους». Όπως τονίζει ο κ. Χατζηεφραιμίδης, πρόκειται για μια διαδικασία η οποία θα καταστεί υποχρεωτική από το 2021, αλλά η εταιρεία στην Ξάνθη την έχει εφαρμόσει ήδη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ