Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΡάντονιτς: Μπορεί να αναμορφώσει τον Παναθηναϊκό

Ράντονιτς: Μπορεί να αναμορφώσει τον Παναθηναϊκό

Τελικά δεν άργησε πολύ να καλυφθεί το κενό του πάγκου στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Η ταχύτητα με την οποία προσλήφθηκε ο Ντέγιαν Ράντονιτς επιβεβαιώνει εκατό τοις εκατό ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέστρεψε!

Κι αν κάποιος βιαστεί να εκτιμήσει πως δεν πρόκειται για τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης, σίγουρα δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι η καλύτερη λύση από εκείνες που χαρακτηρίζονταν ως εφικτές.

Μπορεί να ακούστηκαν ονόματα όπως του Σφαιρόπουλου και του Τρινκιέρι, ακόμη και εκείνο του Ομπράντοβιτς, η οικονομική πραγματικότητα ωστόσο υπαγόρευε μία νορμάλ απόφαση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο 52χρονος Μαυροβούνιος μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα που στο γήπεδο θα αποδειχθεί πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να αφήσει άμεσα πίσω του την εφετινή αποκαρδιωτική και ξένη για εκείνον εικόνα στην Ευρώπη. Η πρόσληψη του Ράντονιτς, σε συνδυασμό με την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου επιτρέπουν αυτό το στόχο.

Ο Ράντονιτς, με το τέταρτο μικρότερο μπάτζετ στην Ευρωλίγκα εφέτος (μεγαλύτερο μόνο από Ζάλγκιρις, Βιλερμπάν, Άλμπα και μικρότερο του Παναθηναϊκού), δημιούργησε έναν ανταγωνιστικό Ερυθρό Αστέρα που έφτασε να διεκδικεί ακόμη και την πρόκριση στα playoffs, με μόλις τρεις ξένους, στηριζόμενος κυρίως στους γηγενείς.

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού αγαπά την επιθετική άμυνα, επιλέγει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, πολύ pick ‘n’ roll και πολύ χαμηλό ρυθμό, ειδικά απέναντι σε ποιοτικότερους αντιπάλους.

Το κρίσιμο ερώτημα για τον Παναθηναϊκό είναι αν θα καταφέρει ο Ντέγιαν Ράντονιτς να δημιουργήσει ομάδα η οποία θα συνδυάζει τη σκληράδα του Ερυθρού Αστέρα με την ποιότητα που θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να εξασφαλίσει από καλές μεταγραφές. Την τελευταία φορά που δούλεψε εκτός της χώρας του, στη Μπάγερν, δεν εντυπωσίασε, αλλά και δεν απέτυχε.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού, από την πλευρά της, καλείται να τον στηρίξει και να τον εμπιστευθεί, δίνοντας χρόνο στο πλάνο που θα εφαρμόσει.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ