Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΏρα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ιταλία;

Ώρα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ιταλία;

Η Τετάρτη είναι μια σημαντική μέρα για την Ιταλία. Με τον πρωθυπουργό, Τζιουζέπε Κόντε, να υποβάλλει την παραίτησή του σήμερα -λόγω του χάσματος που υπάρχει με το συγκυβερνών κόμμα του Ματέο Ρέντσι- ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, θα ψάξει τη μέση λύση: Στο Κυρηνάλιο, το προεδρικό μέγαρο της Ιταλίας, ο Ματαρέλα θα αρχίσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα, ώστε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αυτός που διακαώς τη θέλει, είναι ο ίδιος ο παραιτηθείς πρωθυπουργός. Με τον πρόεδρο Ματαρέλα να καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει να διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις μέχρι την επίλυση της πολιτικής κρίσης, ο Κόντε θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με ενισχυμένη κοινοβουλευτική στήριξη. Και ενδεχομένως, να γεφυρώσει τις διαφορές με το κόμμα Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι.

Εάν αυτό δεν πετύχει και δεν βρεθεί άλλη λύση, ο πρόεδρος Ματαρέλα, θα προχωρήσει στη λύση ανάγκης: Στην προσπάθεια σύστασης κυβέρνησης εθνικής ενότητας με περιορισμένες προγραμματικές προτεραιότητες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ