Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΌταν η ομίχλη «κατάπιε» τον τερματοφύλακα- Μια απίστευτη Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Όταν η ομίχλη «κατάπιε» τον τερματοφύλακα- Μια απίστευτη Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Στο μακρινό 1937 και στην περίφημη «Boxing Day» του αγγλικού πρωταθλήματος, η Τσέλσι αντιμετώπιζε την Τσάρλτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, ένα πυκνό πέπλο ομίχλης είχε καλύψει το νησί, οδηγώντας πολλά ματς σε αναβολή. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έκρινε ότι ο αγώνας μπορούσε να διεξαχθεί και έδωσε εντολή να ξεκινήσει το παιχνίδι. Κάποια στιγμή, ωστόσο, αναγκάστηκε να το διακόψει για λίγα λεπτά, προτού δώσει εντολή να συνεχιστεί εκ νέου.

Το απίστευτα ήταν ότι στο γήπεδο επικρατούσε ασυνηθιστη ησυχία, όμως ο Σαμ Μπάρτραμ παρέμενε κάτω από τα δοκάρια του και έβγαινε που και που στη μεγάλη περιοχή, μήπως διακρίνει κάτι. Αναρωτιόταν γιατί το παιχνίδι δεν ερχόταν στην περιοχή του, αλλά ήταν σε ετοιμότητα για καμια αντεπίθεση.

Ωστόσο, έμεινε έκπληκτος, όταν είδε ότι ο άνδρας που πήγαινε προς το μέρος του, ήταν αστυνομικός.

“Τι στο καλό κάνεις εσύ εδώ;”, ρώτησε ο Μπάρτραμ. “Φίλε μου, το παιχνίδι έχει διακοπεί εδώ και 15 λεπτά. Δεν υπάρχει κανείς άλλος στο άδειο αυτό γήπεδο. Μόνο εσύ”, ήταν η απάντηση του αστυνομικού…

Ο Μπάρτραμ έφυγε από τη ζωή το 1981, αλλά το άγαλμα του βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του «Βάλεϊ», ώστε να το προσέχει για πάντα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ