Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΌρμπαν: Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας «έχουν γυρίσει μπούμερανγκ»

Όρμπαν: Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας «έχουν γυρίσει μπούμερανγκ»

Η Ουγγαρία θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν παρατεταμένο πόλεμο στη γειτονική Ουκρανία, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, επικρίνοντας δριμύτατα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, οι οποίες, όπως είπε, «έχουν γυρίσει μπούμερανγκ» ανεβάζοντας τις τιμές ενέργειας.

Ο Όρμπαν, για χρόνια σε διαμάχη με την ΕΕ για ορισμένες από τις πολιτικές του που θεωρούνται αντιδημοκρατικές στις Βρυξέλλες, ζήτησε κατάπαυση του πυρός για να τερματιστεί ο πόλεμος και τόνισε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιφέρουν πλήγμα στην οικονομία της Ευρώπης.

Ο Όρμπαν, ο οποίος επανεξελέγη για τέταρτη συνεχή θητεία τον Απρίλιο, αντιμετωπίζει τώρα αυξανόμενο πληθωρισμό, βουτιά της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και μια προοπτική ύφεσης το επόμενο έτος.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε στο κοινοβούλιο ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κυβερνήσεις πέφτουν στην Ευρώπη, αναφερόμενος στις χθεσινές ιταλικές εκλογές όπου για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα μεταφασιστικό κόμμα οδεύει να κυβερνήσει τη χώρα.

«Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει φτωχότεροι, ενώ η Ρωσία δεν έχει γονατίσει», είπε ο Όρμπαν. «Αυτό το όπλο απέτυχε, με τις κυρώσεις η Ευρώπη έχει πυροβολήσει τα πόδια της».

«Περιμένουμε μια απάντηση, ολόκληρη η Ευρώπη περιμένει μια απάντηση από τις Βρυξέλλες για το πόσο καιρό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι ήρθε επίσης η ώρα να συζητηθούν οι κυρώσεις με τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ