Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΌμιλος Quest: Η Quest Συμμετοχών υπέγραψε συμφωνία για είσοδο του στρατηγικού επενδυτή...

Όμιλος Quest: Η Quest Συμμετοχών υπέγραψε συμφωνία για είσοδο του στρατηγικού επενδυτή GLS στο μετοχικό κεφάλαιο της ACS

Υπεγράφη σήμερα συμφωνία μεταξύ της Quest Συμμετοχών και της General Logistics Systems B.V. (GLS), για τη συμμετοχή της δεύτερης στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής εταιρείας ταχυμεταφορών του Ομίλου Quest ACS, με ποσοστό  20%.
Η GLS αποτελεί εδώ και χρόνια βασικό συνεργάτη της ACS και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διακίνησης δεμάτων, logistics και υπηρεσιών express στον κόσμο, ενώ είναι θυγατρική του ομίλου IDS (International Distribution Services – πρώην Royal Mail – UK). 

Οι βασικοί όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: 

•​Πώληση και μεταβίβαση στην GLS του 20% των μετοχών της ACS, έναντι τιμήματος €74 εκατομμυρίων.

•​Δικαίωμα της GLS να αγοράσει («call option») το υπόλοιπο 80% των μετοχών της ACS, είτε στις 31-10-2025, ή στις 30-10-2026, έναντι προσυμφωνημένου ελάχιστου τιμήματος ύψους €296 εκατομμυρίων. 

•​Σε περίπτωση που η GLS δεν ασκήσει το παραπάνω δικαίωμα αγοράς, η ACS θα έχει το δικαίωμα επαναγοράς από την GLS  του 20% των μετοχών της, μέσω  ενός προσυμφωνημένου μηχανισμού.

•​Η Διοίκηση της ACS μέχρι την άσκηση του δικαιώματος από την GLS θα συνεχίσει να ασκείται από την ACS.

«Κινητήριος δύναμη που οδήγησε στη στρατηγική αυτή συνεργασία είναι η  συμπληρωματικότητα των δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών και οι συνέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν για την αμοιβαία τους ανάπτυξη και την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους. Ο επενδυτικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της ACS και την περαιτέρω κυριαρχία της στην Ελληνική αγορά θα εφαρμοστεί απρόσκοπτα, με τη συμμετοχή της GLS. Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κέντρα και εξοπλισμό διαλογής, ενίσχυση του στόλου ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ανάπτυξη του δικτύου θυρίδωνεναπόθεσης δεμάτων (lockers), συνεχή ψηφιοποίηση των δραστηριοτήτων, κ.α.», δήλωσε για τη συμφωνία ο Απόστολος Γεωργαντζής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Quest και της ACS.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ