Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΌμιλος Κοπελούζου: Εισέρχεται στο σχήμα της Italgas για ΔΕΠΑ Υποδομών και ΕΔΑ...

Όμιλος Κοπελούζου: Εισέρχεται στο σχήμα της Italgas για ΔΕΠΑ Υποδομών και ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Πιστός ο Όμιλος Κοπελούζου σε στρατηγική μεγάλων συμμαχιών με ξένους “παίκτες” με αφορμή το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων φέρεται να εισέρχεται στη ΔΕΠΑ Υποδομών με βάση δημοσίευμα της Καθημερινής.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, ο ελληνικός όμιλος έχει συμφωνήσειμε την Italgas για εξαγορά ποσοστού έως και 20% της ΔΕΠΑ Υποδομών. Υπενθυμίζεται ότι η Italgas έχει προσφέρει στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ τίμημα 733 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, ενώ ένα πρόσθετο τίμημα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ φέρεται να έχει καταβάλει η ιταλική εταιρεία για την εξαγορά του μεριδίου 49% που κατέχει η ENI στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Nα σημειωθεί ότι στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΠΑ Υποδομών υπάγεται το 100% της ΕΔΑ Αττικής, το 100% της ΔΕΔΑ, ενώ ο Όμιλος Κοπελούζου μέσω της Promitheas Gaz εισάγει στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, όντας μετά τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και μαζί με τη Mytilineos, οι μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρίες εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται, ότι στον τομέα των υποδομών ο όμιλος Κοπελούζου έχει σημαντική παρουσία έχοντας αποκτήσει μερίδια στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ το 2020 απέκτησε μερίδιο 6,6% στο διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ, ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ