Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΨηφιακή ανακύκλωση στον Δήμο Αθηναίων σε 40 σημεία

Ψηφιακή ανακύκλωση στον Δήμο Αθηναίων σε 40 σημεία

Στα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας επεκτείνεται το δίκτυο ψηφιακής ανακύκλωσης της Whywasteme, της πρώτης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα, που καταγράφει τις συσκευασίες και επιβραβεύει με περιβαλλοντικούς πόντους τους πολίτες που τις ανακυκλώνουν.

Στον ψηφιακό χάρτη της Whywasteme εμφανίζονται περισσότερα από 40 ενεργά σημεία ανακύκλωσης, σε ορισμένες από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας, όπως το Θησείο, το Κολωνάκι, η συνοικία του Ψυρρή,  το Μεταξουργείο, καθώς και το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.

Έτσι, σε οδούς όπως η Πανεπιστημίου, η Ερμού, η Μητροπόλεως και άλλες, δημότες και επισκέπτες, μπορούν πλέον, με τη χρήση της εφαρμογής:

  • να σκανάρουν τις άδειες συσκευασίες τους (όπως πλαστικά μπουκάλια νερού, συσκευασίες τροφίμων, καλλυντικών και άλλες) 
  • να βρίσκουν το κοντινότερο σημείο ανακύκλωσης
  • να κερδίζουν περιβαλλοντικούς πόντους, οι οποίοι ενισχύουν δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος!

Τα σημεία που εμφανίζονται στον ψηφιακό χάρτη, αφορούν κυρίως στο νέο σύστημα υπογειοποιημένων κάδων ανακυκλώσιμων υλικών που έχουν εγκατασταθεί στο Δήμο Αθηναίων, τους κοινούς «μπλε κάδους της ανακύκλωσης», αλλά και άλλα σημεία χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών. 

«Με την καινοτόμο εφαρμογή Whywasteme, η τεχνολογία γίνεται ο καλύτερος φίλος μας στην μάχη κατά των πλαστικών και των μικροπλαστικών, αυτού του αόρατου εχθρού, που εντοπίζεται πλέον ακόμα και στα βαθύτερα σημεία των ωκεανών, στο φαγητό και το σώμα μας», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη. «Η ανακύκλωση αποκτά νέο χαρακτήρα και δύναμη, καθώς κάθε σκανάρισμα φέρνει την πόλη μας πιο κοντά σε έναν καθαρότερο βυθό. Ας αγκαλιάσουμε αυτή την πρωτοβουλία και ας ‘’παίξουμε’’ όλοι μαζί πιο καθαρά!», προσέθεσε η Ρωξάνη Μπέη. 

 Με περισσότερες από 2.000 ανακυκλώσιμες συσκευασίες από πλαστικό και άλλα υλικά, να αναγνωρίζονται αυτόματα από την κάμερα της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να σκανάρουν κάθε συσκευασία και να κερδίζουν ένα πόντο, εφόσον την απορρίψουν στα σημεία ανακύκλωσης.  Κάθε πέντε πόντοι ισοδυναμούν με 1 ευρώ, το οποίο οι χρήστες της Whywasteme μπορούν δωρίσουν σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται ενεργά στον καθαρισμό του βυθού και των ακτών στην Ελλάδα.

Από την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να μάθουν πόσο μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακαγια κάθε συσκευασία που ανακυκλώνουν, να δουν τις επιδόσεις φίλων τους, να τους ανταγωνιστούν και να προσκαλέσουν άλλους χρήστες σε ένα μοναδικό παιχνίδι ανακύκλωσης! Επίσης, μπορούν να προσθέτουν νέες συσκευασίες και νέα σημεία ανακύκλωσης, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή Whywasteme, για κινητά τηλέφωνα σε iOS και Android, είναι δωρεάν διαθέσιμη στον σύνδεσμο: Whywasteme app

Η Whywasteme είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που, μέσω καινοτόμων εφαρμογών, έχει στόχο να ενθαρρύνει το κοινό και τις επιχειρήσεις να συλλέγουν χωριστά τις άδειες συσκευασίες μίας χρήσης. Η Whywasteme έχει ήδη ολοκληρώσει επιτυχημένες δράσεις συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, το 2021 στην Κίμωλο, το 2022 σε παραλίες της Αττικής, το 2023 στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και το 2024 στην Τήνο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ