Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΧ. Βαφειάς: Σημαντική αύξηση εσόδων για την C3is Inc

Χ. Βαφειάς: Σημαντική αύξηση εσόδων για την C3is Inc

Έσοδα ύψους 10,8 εκατ. δολαρίων, έναντι των αντίστοιχων περσινών 1,7 εκατ. δολαρίων, κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η C3is Inc., συμφερόντων Χάρη Βαφειά.

Παράλληλα, σε επίπεδο εξαμήνου τα έσοδα ανήλθαν σε 23,6 εκατ. δολάρια φέτος έναντι των περσινών 4,9 εκατ. δολαρίων, με τη ναυτιλιακή να αποδίδει την άνοδο στην αύξηση του μέσου όρου των πλοίων υπό τη διαχείρισή της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δρ. Διαμαντής Ανδριώτης σχολίασε:

«Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων έξι μηνών λειτουργίας για το 2024, η C3is ανέφερε Προσαρμοσμένο Καθαρό Εισόδημα 7,3 εκατομμυρίων δολαρίων, προσαρμοσμένο EBITDA 11,3 εκατομμυρίων δολαρίων και προσαρμοσμένο EPS 1,68 δολαρίων. Παραλάβαμε το τέταρτο σκάφος μας φέτος, ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα του στόλου μας σε 213.464 DWT, αύξηση 234% από την ίδρυση της εταιρείας, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν.

Έχουμε υπερδιπλασιάσει τον στόλο μας χωρίς να χρειάζεται τραπεζικό χρέος.

Τον Ιούλιο του 2024 εξοφλήσαμε το υπόλοιπο των 38,7 εκατομμυρίων δολαρίων που οφειλόταν στο δεξαμενόπλοιο Aframax, χωρίς να καταφύγουμε σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις.

Οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις βρίσκονται σε μια σημαντική καμπή με μια πληθώρα κινδύνων και ευκαιριών, που είναι έτοιμες να διαμορφώσουν τη δυναμική της αγοράς.

Αυτά είναι κυρίως η μείωση της παγκόσμιας ζήτησης για χύδην φορτία όπως σιδηρομετάλλευμα και άνθρακας, η αύξηση της μεταφοράς σιτηρών και μικρού φορτίου χύδην, η απομάκρυνση των ανθρακούχων αλυσίδων αξίας των πελατών, ο αντίκτυπος των διακυμάνσεων της αγοράς και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι.

Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε δημιουργήσει θεμέλια που είναι προσαρμόσιμα σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ενισχύοντας έτσι τη θεμελιώδη ικανότητά μας τόσο να αναπτύξουμε περαιτέρω τις υπάρχουσες βασικές επιχειρήσεις όσο και να εξερευνήσουμε νέες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Κοιτάζοντας το μέλλον, πιστεύουμε ότι η δυναμική των κερδών θα παραμείνει γενικά ευνοϊκή, ωθώντας τη συνεχή εστίασή μας στη στρατηγική ανάπτυξης του στόλου μας. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να παράγουμε βελτιωμένες οικονομικές επιδόσεις, ελκυστικές αποδόσεις και προοπτικές ανάπτυξης για τους μετόχους μας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ